Valér
2 °C
8 °C

Romariót ígéri a Santander edzője

2003.01.29. 13:34
A Racing Santander elnök-edző-fotósa az együttes szurkolóinak Romariót ígéri, a spanyol szövetség viszont várhatóan addig is meg fogja bűntetni.
Úgy tűnik Dimitri Pitermannek mindegy, hogy mit írnak róla, csak foglakozzon vele a sajtó. Az ukrán származású milliomos, január 15-én megvásárolta a Racing Santandert, majd egy héttel később kinevezte magát vezetőedzőnek.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) - miután nincsenek megfelelő edzői képesítést nyújtó papírjai - nem engedte leülni a csapat kispadjára. Piterman azonban nem hátrált meg és fotósként akkreditáltatta magát, és így tudott utasításokat adni a kispad mellől. A spanyol szövetség sem nézi jó szemmel Piterman ügyködéseit, és vizsgálatot indít ellene, az Osasuna elleni bajnoki meccsen bemutatott manőver miatt.

Az esettel kapcsolatban a válogatott szövetségi kapitánya, Inaki Saez is véleményt alkotott: "Biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen ügy, de ha folytatódik a tendencia, akkor a trénerek elveszíthetik állásaikat, mert nem lesz rájuk szükség". Ám hogy a hét eleje se múljon el róla szóló hírek nélkül, most bejelentette: a januári átigazolási időszakban megszerzi együttese számára a 37 éves brazil csatárklasszist, a 1994-ben világbajnoki címet szerzett Romariót. Ami egyébként nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen a jelenleg is aktív labdarúgók közül a világ legeredményesebb játékosa január 14-én írt alá a brazil Fluminenséhez és már előtte többször kijelentette, ez lesz pályafutása utolsó klubja.