Klaudia
-4 °C
2 °C

Vásároljon argentin futballistát

2003.02.05. 10:03
Hosszabb pénzügyi válság után konszolidálódott a Leeds United anyagi helzete, de komolyabb igazolásra még most sem tellik. Akadhat viszont ingyen igazolható játékos is.
Rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe került a két éve még Bajnokok Ligája elődöntőt játszó Leeds United. Az angol csapat ezért eladta legnagyobb sztárjait, és kevédbé ismert játékosokkal pótolta őket. Az utóbbi hat hónapban Rio Ferdinand (Manchester United), Jonathan Woodgate (Newcastle United), Olivier Dacourt (AS Roma), Robbie Fowler (Manchester City) és Lee Bowyer (West Ham United) igazolt el Leeds-ből.

Januárra végre konszolidálódott a klub helyzete és ennek következtében vége a játékos-eladásoknak. Így nem volt meglepő, hogy Alan Smith, a válogatott 22 esztendős csatára három és fél évvel, 2006. június 30-ig meghosszabbította szerződését és az Elland Roadon marad.

Tehetséges vagyok és csapatot keresek

Terry Venables csapata azonban továbbra sem költhet komolyabb összegeket játékosvásárlásra, ezért nem meglepő, hogy egy eddig amatőr és önmagát hírdető argentin játékos leigazolása is felmerült. A "jónevű" Manuel Ordonez a következő szöveget tette közé a Mercurió című chilei napilapban:

"Neuquénben születtem, 27 éves vagyok és a helyi együttesben játszom. Magasságom 178 cm, versenysúlyom 75 kg. Rendkívüli a gyorsaságom, ezen kívül lábbal és fejjel is ontom a gólokat. Nőtlen és szabadon igazolható vagyok. Ha hívnak, a saját pénzemen elutazom próbajátékra. Minden vágyam az, hogy profi legyek."

Édesapja is hasonló, objektív véleményt adott közre fiáról. A papa nemes egyszerűséggel csak futballzseninek tartja gyermekét, ám sajnálja, hogy ezt még csak kevesen tudják róla.