Botond, Mózes
EUR 385,35 Ft
USD 369,36 Ft
12 °C
29 °C

A legerősebb összeállításban a bolgárok ellen

2003.02.12. 10:16
A magyar labdarúgó válogatott idei első, ám a sorsdöntőnek számító Eb-selejtezők előtti utolsó mérkőzését játsza ma Cipruson Bulgária ellen. A meccs fontosságát jelzi, hogy a magyar csapat a jelenlegi legerősebb összeállításában lép pályára.
Idei első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó válogatott. Cipruson - semleges környezetben - Bulgária lesz a Gellei csapat ellenfele. A mieink a legerősebb összeállításban készülnek a tét nélküli meccsre, ugyanakkor az ellenfél részéről a legnagyobb sztár (Balakov) lemondta a szereplést.

Gellei Imre szövetségi kapitány roppant fontosnak tartja a mérkőzést, a tavasz elején sorra kerülő két létfontosságú Európa-bajnoki selejtező előtt. (Március 29-én lengyel-magyar, április 2-án magyar-svéd.) Ezért számára nem csak az eredmény, de a csapatszellem erősítése is fontos a ciprusi edzőtábor alatt.

A szövetségi kapitány úgy érzi megtalálta a lehető legerősebb válogatottját, ám a játékosok egyéni tudása nem elég, csapatként is működniük kell. Ezt igazolja, hogy a magyar csapatból csak Gera bajlódik kisebb sérüléssel, ám ő is a keret tagjaival tölti napjait.

Az ellenfél erejét mutatja, hogy a bolgárok remekül kezdték szereplésüket Eb-selejtező csoportjukban, hiszen rögtön az első találkozón Belgiumban sikerült nyerniük, majd a folytatásban hazai környezetben Horvátországot és Andorrát verték, így nem meglepő, hogy vezetik is a csoportjukat.

A két együttes utoljára közel 30 éve játszott egymással hivatalos mérkőzést, akkor Várnában 0-0-ás döntetlen született.

Az összeállítások:
Bulgária:
Zdravkov - Kisisev, Zagorcsics, Pazsin, I. Petkov - Borimiriv, M. Petkov, Pejev, Jankovics - Todorov, M. Petrov

Magyarország:
Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Fehér Cs., Dárdai, Lipcsei, Lisztes, Lőw - Kenesei, Tököli

A magyar idő szerint 17.30-kor kezdődő - az Indexen on-line közvetítésre kerülő - találkozót a ciprusi Costas Teodotu vezeti.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek