Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Részvénytársasággá alakult a Ferencváros

2003.02.20. 16:31
Átalakulással létrejött a Ferencváros labdarúgását működtető részvénytársaság. Az FTC Labdarúgó és Sport Kft. taggyűlése még a 2002-es évben fogalmazta meg azt a szándékát, hogy a Kft.-t, részvénytársasággá kívánja átalakítani.
Az egyelőre zárt körűen működő részvénytársaság a sikeres átalakulást követően - hasonlóan az üzletág fejlett európai képviselőinek stratégiájához - a közeljövőben tőzsdei bevezetést tervez. Mindez jelentős állomásnak tekinthető a lehetőségeit és eredményeit tekintve egyetlen hazai piaci résztvevővel össze nem vethető ferencvárosi labdarúgás életében.

Nagy nevek az Rt igazgatóságában

A részvénytársaságot a cégbíróság 2003. január 31-én, FTC Rt. néven jegyezte be, de a név várható módosításáról később dönt majd a társaság.

Az FTC Rt. igazgatóságának tagjai: Várszegi Gábor, Kenedi Róbert, Sugár András, Albert Flórián, dr. Sárközy Tamás. A társaság várhatóan az első közgyűlésen alaptőkeemelésről határoz majd.

Stadionrekonstrukció

Ugyancsak a zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy a kormány a tavalyi 750 millióval szemben az idén már 1.5 milliárd forint - ebből 1.3 milliárd készpénzben - jut a MOB támogatására, és a tervek szerint halad 13 stadion rekonstrukciója. A jövőben meginduló 8 beruházás közül kiemelt jelentőségű az FTC-é: akár a 2.5 milliárdos korszerűsítésre, akár 10 milliárdos költséggel új stadion építésére kerül sor, a GYISM egyformán 1.4 milliárddal, illetve az építési terület biztosítását vállal közreműködést.

A Fradinál érdeklődve várnak

A Ferencvárosnál örülnek a hírnek, hogy végre valami megmozdult a stadionrekonstrukciós program keretében. Azonban hivatalos értesítést még nem kaptak, így állást foglalni sem tudnak az ügyben.

Az utoljára 1974-ben felújított stadion jelenleg állami tulajdonban van, így még ők sem tudják, hogy mi a minisztérium szándéka, milyen beruházást - a jelenlegi stadion felújítását, vagy egy teljesen új létesítmény felépítését - szorgalmaznak.

A minisztérium részéről meglepődve reagáltak a zöld-fehérek aggályaira, hiszen ők már hetekkel korábban elküldtek egy tervezetet, ám eddig nem kaptak választ. Igaz, ebben konkrét elképzelések nem szerepeltek, csak szerették volna tudni, hogyan állnak a zöld-fehérek a rekonstrukciós programhoz.