Auguszta
-4 °C
2 °C

A vezetők a médiát hibáztatják a félbeszakadt meccs miatt

2003.02.23. 19:45
Az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 22. fordulója nem hozott különösebb meglepetéseket, azonban így is hetek múlva is beszédtéma lesz, köszönhetően a Torino-Milan meccs alatt kirobbant botrány miatt, amely a meccs idő előtti lefújásához vezetett.
A forduló szombati találkozóján a Milan lefocizta a pályáról a hazai környezetben játszó Torinot. Ezt azonban a hazai szurkolók nem nézték jó szemmel, a második játékrész legelejétől különböző tárgyakat dobáltak a páylára, és az intézkedő rohamrendőrökkel is szembeszálltak. A játékvezető egy darabig tűrte a csetepatét, majd a 64. percben lefújta a találkozót.

A Juventus még szombaton magabiztosan verte a Comot, "semleges" pályán, Piacenzában. A "zebrák" az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, a második negyvenöt percben csak ennek megtartására kellett törekedniük.

Az üldözők közül az Inter a Piacenzát verte, mégpedig úgy, hogy az első órában nem tudott a kapuba találni, akkor azonban négy perc alatt háromszor is. Először Batistuta volt eredményes, (ez volt az argentin első találata az Interben) majd Vieri talált be kétszer, így eldöntve a meccset. A Lazio hazai pályán nem bírt az Atalantával, így leszakadni látszik az éllovasoktól.

Már-már nem is számít meglepetésnek, hogy a Roma újból kikapott, ezúttal az Udinese bizonyult jobbnak a tartalékos "Farkasoknál". A Bologna simán verte az Empolit, a Modena pedig meglepetésre a Chiecot. A Brescia pedig az utolsó percekben szerzett góllal tudta megszerezni a három pontot a Reggina ellen.

Serie A, 22.forduló:
Como-Juventus 1-3 (0-3)
Gólszerző: Pecchia (79.), illetve Juarez (11., öngól), Di Vaio (22.), Camoranesi (43.)

Bologna-Empoli 2-0 (1-0)
Gólszerző: Bellucci (11.), Vanoli (69.)

Inter Milan-Piacenza 3-1 (0-0)
Gólszerző: Batistuta (60.), Vieri (62., 64.), illetve Hubner (90.)

Udinese-AS Roma 2-1 (1-0)
Gólszerző: Sensini (35.), Iaquinta (72.), illetve illetve Montella (52.)

Modena-Chievo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sculli (71.)

Brescia-Reggina 2-1 (0-0)
Gólszerző: R. Baggio (51. - 11-esből), Petruzzi (86.), illetve Di Michele (70.)

Lazio-Atalanta 0-0

A Torino-Milan 0-3-ás állásnál félbeszakadt.

A média a hibás
"A klubvezetők és a média egyaránt hibásak, mert a meccsek előtti héten másról sem beszélnek, mint a bírói hibákról. Csak meg nem adott tizenegyesek és lesgólok szerepelnek az összefoglalókban, az elnökök és az edzők pedig csak a játékvezetőkkel vitatkoznak. A szurkolók a sok hibát látva, illetve a mocskolódásokat hallva dühösen érkeznek a stadionba és képtelenek kontrollálni a tetteiket" - Adriano Galliani, az Olasz Futball Liga elnöke és a Milan alelnöke.

"Óriási probléma, s ez nem csupán a futballra igaz, hogy a rendfenntartó erőket nem tisztelik a szurkolók. Külföldön mindenhol tartanak a huligánok legalább a rohamrendőröktől, Olaszországban viszont nekik sincs tekintélyük" - Carlo Ancelotti.

"A hírközlésben a kiegyensúlyozottság az egyik legfontosabb alapelv. Ezzel szemben a sportműsorokban csak a bírók hibáit elemzik, magával a játékkal, a játékosokkal nem is törődnek, minden kihagyott lehetőségért a játékvezetőket okolják. A viták azonban csak arra jók, hogy bűnbakokat teremtsenek és feszültséget keltsenek, melynek az eredményét láthattuk Torinóban" - tette hozzá Ancelotti.

Érdekesség, hogy a mérkőzés eredményét 0-3-mal véglegesítik, de mivel a meccs félbeszakadt, a három pontot a zöldasztalnál kapja meg a Milan, vagyis Inzaghi egy, illetve Seedorf két gólja nem kerülnek be a jegyzőkönyvbe.