Az influenza állíthatja meg a Barcelonát

2003.03.01. 13:10
Az utóbbi időben brillírozó Barcelona remek sorozatának az Osasuna vethet véget, mert a katalánokat nem csak sérülések, de az influenza-vírus is hátráltatja.
Amióta Radomir Antic ül a Barcelona kispadján, a katalán óriás valósággal megtáltosodott, a tréner eddigi öt meccsén háromszor győzött, kétszer pedig döntetlent játszott a gárdával. A két ikszből az egyik az edző bemutatkozó meccsén, az Athletic Bilbao ellen született, a másik pedig szerdán, Milanóban az Inter ellen, azaz mindkét botlás elfogathatónak, sőt utóbbi sikernek is nevezhető. Mégimpozánsabb statisztika, hogy a Barca az utolsó négy meccsén egyetlen gólt sem kapott.

Elképzelhető azonban, hogy a pozitív sorozat vasárnap megszakad, mert az Osasuna elleni, idegenbeli bajnokin jónéhány kulcsjátékos nem léphet pályára.

A közzéppálya motorja, Philip Cocu térdsérülést szenvedett az Inter ellen és két hónapra kidőlt. A védelem szinte minden pontján bevethető csapatkapitány, Puyol ugyan azon a meccsen saját csapattársával, Frank de Boerral ütközött olyan szerencsétlenül, hogy elrepedt az állkapcsa, ezért nem játszhat a hétvégén. Kluivert az olaszok ellen már a harmincadik percben meghúzódott - bár végigjátszotta meccset -, combsérüléssel bajlódik.

Ráadásul még az influnza is megtámadta a Barca öltözőjét: a nemrég felépült Luis Enrique már Milanóba sem utazhatott el, onnan haza térve pedig Patrik Andersson, Gabri, Overmars és Kluivert is elkapta a kórt. A pénteki edzésen emiatt csupán 17 játékos vett részt, akik közül kettőt - Oleguert és Iniestát - az ifiből hozott föl Antic mester.

Az Osasuna elleni meccsig hátra lévő 24 órában persze még történhetnek csodák, ám szinte biztos, hogy a felsorolt játékosok közül Kluivert és Patrik Andersson nem tudja vállalni a játékot, valamint az is, hogy a többiek sem lesznek százszázalékos erőállapotban.

A szerb edző azonban a kulcsemberek kiesése ellenére sem akar változtatni az eddig jól bevált 4-4-2-es játékrendszeren, ezért változatlan hadrendben küldi pályára a csapatot. Eszerint a jobbhátvéd - ha Gabri nem gyógyul meg - Reiziger lesz, míg középen a combsérüléséből épp csak felépült Christanval lesz Frank De Boer párja. Baloldalon Sorín helye biztos, előtte, a balszélen pedig Mendieta kezdhet majd. Középen Thiago Motta veszi át Cocu helyét és segít Xavinak a "szűrésben", míg a jobbszélre Overmars visszatérésére lehet számítani.

Csatárposzton Kluivert hiányát biztosan megérzi majd a csapat, Saviola párja valószínűleg Dani lesz, de az sem kizárt, hogy Luis Enriquét tolja egy sorral följebb Antic.

A katalánokat vendéglátó Osasuna pillanatnyilag a táblázát hátsó felében tanyázik, ám két hete otthon a Real Madridot sikerült legyőznie.  • Tippek
  • Bankszámla