Márk
13 °C
28 °C

Biztonsági cégek háborúja a Fradi-pályán

2003.03.05. 15:04
A szokásos balhéval, mégis szokatlan körülmények között kezdte a Ferencváros szurkolótábora az új szezont: a kedd esti Zalaegerszeg elleni kupameccs után pár tucat néző a pálya közepén (!) megvert egy biztonsági őrt. Egyes információk szerint az egész botrány a korábbi rendező gárda bosszúja volt a munkát előlük megszerző új biztonsági cég emberein. A Fradi vezetői új törvények megalkotásával, és azok betartásában látják a megoldást.
Az FTC idei első tétmeccsén győzelemmel kezdte a szezont. A zöld-fehérek Magyar Kupa-találkozón, Tököli és Penksa góljával 2-0 arányban, bizonyultak jobbnak a ZTE-nél . A találkozó azonban nem a játék - bár Penksa gólja bravúros volt - hanem a meccset követő botrányos jelenetek miatt marad sokáig emlékezetes.

Miközben a Fradi játékosai megköszönték rajongóiknak a bíztatást, jó pár "szurkoló" kifeszítette a Nagyvárad tér felőli kapu mögött található menekülő kaput, majd a pályára berohanva a meccs biztosítását végző cég embereire támadt.

Biztonsági cégek háborúja?

Az már napokkal ezelőtt nyilvánosságot látott, hogy lejárt az a szerződés, melyet az eddigi biztosítást végző cég, a HB Security és a Ferencváros kötött. Mint azt az Index megtudta, a klub nyílt pályázatot írt ki, melyben végül a Preventív Security nevű cég nyert, így a továbbiakban ők a felelősek a pálya belső a rendjéért.

Egyes lapértesülések és szurkolói vélemények szerint a HB emberei nem nyugodtak bele a klub döntésébe, és ezért megszervezték a keddi támadást.

A klub és a rendőrség mossa kezeit

A Fradinál kérdésünkre elmondták, hogy egyelőre vizsgálják a találkozó után történteket, de jelenleg még sem a kárról, sem az elkövetők kilétérőlnem tudnak bővebb felvilágosítást adni. A hétvégi Fradi-Újpest meccsre azonban jóval nagyobb erőkkel vonulnak fel a biztonságiak és a rendőrség is kiemelten kezeli az összecsapást.

A rendőrség nem foglalkozik az esettel - jelentette ki az Indexnek a BRFK sajtóosztálya. Feljelentés egyelőre nem érkezett, hivatalból pedig csak akkor kell eljárást indítaniuk, ha a sértett nyolc napon túli sérülést szenvedett. Egyébként pedig azért nem volt rendőr a pályán, mert az FTC nem kötött szerződést belső biztosításra.

Az FTC közleménye:
A tegnap esti sajnálatos történések okait természetesen mi is szeretnénk tudni, ezért megtettük a szükséges lépéseket, annak érdekében, hogy kivizsgáljuk, mi, és miért történt. A vizsgálatok ugyan még nem fejeződtek be, de ahhoz nem is kellenek vizsgálatok, hogy tudjuk: az egyre szigorúbb beléptetési rendszer, a megemelt kerítések, az újonnan felszerelt hálók, a megnövelt rendezőgárda, valamint a Liga törekvései is kevesek. Régóta tudjuk, és mondjuk, hogy az egész magyar labdarúgó társadalom, azaz a klubok, és az összes jó érzésű szurkoló érdekében a labdarúgó pályák rendjére vonatkozó világos, és végrehajtható törvények megalkotására, és betartására van szükség, ugyanúgy, mint Európa számos országában.

A Ferencvárosnál örömteli események is történnek. További két évvel meghosszabbította Lipcsei Péter a csapat jelenlegi kapitánya nyáron lejáró szerződését. A 31 esztendős válogatott középpályás mellett az FTC vezetői a Renault Baumgartnerrel is megállapodtak, amely a továbbiakban a csapat kiemelt támogatói közé tartozik.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft