Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Újpest - Siófok 1-1 (0-0)

2003.03.12. 20:25
A forduló leggyengébb színvonalú találkozóján a Siófok megérdemelten szerzett egy pontot az indiszponáltan játszó Újpest vendégeként.
Az első komolyabb lehetőségre alig negyedórát kellett várni, ám meglepetésre ez is a vendégek előtt adódott. Usvat egy előre ívelt labdát megcsúsztatott, azonban Fülöp 10 m-ről, senkitől sem zavartatva a kapu fölé emelt. Bő húsz percet kellett várni a következő futballra emlékeztető megmozdulásra, ekkor Sipeki szabadrúgása a kapufa élét érte hagyta el a játékteret. És még nem volt vége! A következő lehetőség is Vlaszák kapuja előtt adódott.

Ismét Usvattól indult az akció, aki a bal oldalon kiugrott, visszagurítását Fülöp 8 m-ről a vert helyzetben lévő Vlaszákba lőtte. Az első negyvenöt perc úgy telt el, hogy a válogatott csatárokkal felálló hazaiak egy komolyabb helyzetet sem tudtak kialakítani a tartalékos Siófok kapuja előtt.

A második félidő közepoén góllá érett a vendégek fölénye. Korolovszky saját térfelének közepén rálépett a labdára, elesett, így Fülöp - miközben Korolovszky és Szélesi is üldőzte -egészen az újpesti kapuig futott és 10 m-ről a kifutó Vlaszák mellett a jobb sarokba helyezett.

A gól "jót tett" az Újpestnek, végre elkezdtek játszani a hazaiak, ám gólt csak a 78. percben sikerült elérniük. Ekkor Sloncik jobb oldali szögletét Tamási a védők gyűrűjében 6 m-ről a jobb sarokba fejelte. A Siófok a rendkívül enerváltan, elképzelés nélkül futballozó Újpest otthonából könnyedén elhozhatta volna a 3 pontot, ha helyzetei felét gólra váltja. A döntetlen a hazaiakra nézve hízelgő.