Beckenbauer: Spórolnunk kell

2003.03.18. 15:18
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke kijelentette: a klub nem engedheti meg magának, hogy új labdarúgókat vásároljon a következő szezonra, mert korán kiestek a BL-ből, és tizenegymilliárd forintnak megfelelő összegtől estek el.
"Mindenhol meg kell húzni a nadrágszíjat, így a nyári átigazolási időszak elég unalmas lesz" - jövendölt egy berlini üzleti konferencián Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke. "Az elmúlt évben rengeteget költöttünk, ezért idén nem lesznek látványos erősítések."

A bajor egyesület decemberben, illetve januárban már megállapodást kötött két kiszemeltjével: Tobias Rau (VfL Wolfsburg) és Martin Demichelis (River Plate) egyformán nyártól áll Ottmar Hitzfeld vezetőedző rendelkezésére. A két futballistáért összesen 7,5 millió eurót (1,8 milliárd forintot) fizetett a Bayern.

"Már annak is örülni fogunk, ha veszteség nélkül zárjuk a gazdasági évet" - tette hozzá Beckenbauer. "A korai Bajnokok Ligája kiesést erősen megérezzük a kasszánkban is."

A 2001-2002-es idényben a Bundesligában jelenleg élen álló müncheni klub 11 millió eurós (2,7 milliárd forintos) nyereséget termelt, tavaly ősszel azonban már az első csoportkör után kiesett a busásan fizető BL-ből, és tizenegymilliárd forintnak megfelelő összegtől esett el.  • Hírek
  • Hírek