Országos bizakodás

2003.03.28. 14:45
A magyar labdarúgó válogatott szombaton Lengyelországban játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Gellei Imre és csapata bizakodó, sőt győzelemre készül. De a valóban elismerésre méltó stockholmi döntelen ellenére sem világos, hogy ezt mire alapozzák?
Ahogy az elmúlt években (évtizedekben) megszokhattuk, sorsdöntő selejtező előtt áll a magyar labdarúgó válogatott. Legjobbjaink ezúttal Lengyelországban, egész pontosan a chorzówi Sziléziai-stadionban játszanak Európa-bajnoki selejtezőt. Gellei Imre alapcsapatából hiányzik Gyepes és Gera, a bővebb keretből Fehér, Pető és Lendvai.

Ennek ellenére a magyar szövetségi kapitány - és valamennyi játékosa - bizakodó, és úgy érzik döntetlennél rosszabb eredmény, nem születhet. Gellei azonban óva intette csapatát, nehogy kifejezetten ikszre játszon. A magyar kapitány már napokkal azalőtt elmondta a várható kezdőcsapatát, melyben mindössze egy hely kérdéses.

A várható kezdőcsapatok:
Gellei Imre szövetségi kapitány szombati együttese:
Király - Urbán, Dragóner, Juhár vagy Szekeres - Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw - Tököli, Kenesei

Pawel Janas lengyel szövetségi kapitány csak szombaton hirdeti ki kezdőcsapatát, de a lengyel újságírók szerint szinte biztos, hogy a következő tizenegy játékos jut lehetőséghez a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn:

Dudek - Szymkowiak, Bak, Hajto, Stolarczyk - Dawidowski, Kaluzny, Swierczewski, Kosowski - Kuzba, Olisadebe

Szombat este azonban nem csak tizenegy lengyellel, hanem a nézőtéren helyet foglaló 48 ezerrel is szembe kell szállniuk Lipcseiéknek. A jegyek döntő többsége már csütörtökig elfogyott, várhatóan teltház és félelmetes hangulat fogadja majd a magyar csapatot.

A mérkőzés előtt az egyik leghíresebb lengyel tenor, Marek Torzewski énekel majd. (Eredetileg a tavalyi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon is ő adta volna elő a lengyel himnuszt. Végül Edyta Górniak popénekes utazott ki helyette, aki azonban sajátos feldolgozásával komoly botrányt kavart.)

Michal Listkiewicz a lengyel szövetség első embere korábban úgy nyilatkozott, hogy ugyan bizik a hazaiak sikerében, de a magyarok most jobb formában vannak. "Csapatunk erőssége viszont, hogy nehéz helyzetekben képes összeszedni magát. Ráadásul számíthat a közönség buzdítására is" - mondta az elnök az MTI-nek.

Henrik Larsson csak minket "tisztel meg"
A szerdai, magyarok elleni budapesti Eb-selejtezőre készülő svéd labdarúgó-válogatott nagy visszatérője, Henrik Larsson jól érzi magát a keretben, de egyelőre nem tervez hosszú távra.

"Mindig nagy élmény a srácok között lenni, de csak a különleges körülmények miatt vállaltam a szereplést ezen a roppant fontos találkozón" - nyilatkozott a Celtic 31 éves támadója.

Larsson a "különleges körülmények" említésével arra utalt, hogy az Ajax ifjú csatára, Zlatan Ibrahimovic eltiltása, a kapus, Magnus Hedman és a védő, Tobias Linderoth pedig sérülés miatt nem léphet pályára a budapesti összecsapáson, amelyen egy esetleges vereség nagyon nehéz helyzetbe hozná a svéd együttest. Egyes hírek szerint csak a mieink elleni találkozóra tér vissza a válogatottba.  • Hírek
  • Bankszámla