Márk
13 °C
28 °C

Garami hosszabbított a Fradival

2003.04.03. 13:30
Csütörtök délelőtt megállapodott egymással Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója, és Garami József, a labdarúgó csapat szakmai igazgatója mesteredző és a Ferencváros újabb, egyéves szerződésésől.
Az FTC Rt. vezetése rendkívül eredményesnek ítélte a tavaszi szezon végéis szerződtetett Garami József eddigi munkáját, és a következő évre is mindenképpen rá kívánták bízni a labdarúgó csapat irányítását.

Csak formaságokat kellett egyeztetni

A két fél közötti tárgyalások csak rövid ideig tartottak, mivel Garami József is folytatni kívánta a megkezdett munkát, így gyakorlatilag csak formaságokat kellett egyeztetni.

A megállapodás után Szeiler József elmondta: "Az elmúlt napokban meglepetéssel tapasztaltuk, hogy egyes orgánumokban olyan hírek jelentek meg, mely szerint a Ferencváros nem Garami Józseffel képzeli el a jövőt. Szeretném kijelenteni, hogy ezek az állítások minden alapot nélkülöztek, hiszen fel sem merült bennünk a szándék, hogy váltsunk a szakmai igazgatói poszton."

Garami a garancia a sikerekre

"Garami József teljesítette azt, amit célul tűztünk ki elé, azaz fokozatosan átformálta a csapat keretét, stabil játékrendszert alakított ki, és olyan alapokat rakott le, melyekre bátran építkezhetünk. Időközben az eredményességre sem lehetett panaszunk, hiszen tavaly hatalmas hátrányt ledolgozva végig harcban voltunk a bajnoki címért, és végül a második helyen végeztünk a bajnokságban. Az UEFA Kupában megfelelően szerepelt a csapat, a Magyar Kupában jelenleg a legjobb négy között vagyunk, a bajnokságban pedig egy pont hátránnyal a második helyen állunk, azaz esélyünk van a 28. bajnoki cím megszerzésére. Úgy gondoljuk, hogy Garami József személye garancia a további sikeres szakmai munkára, ezért örömmel vettük, hogy igent mondott a szerződéshosszabbításra" - magyarázta az ügyvezető.

Garami: még nem értünk a munka végére

Garami József így kommentálta a szerződés meghosszabbításának tényét: "Örülök annak, hogy a vezetők újabb ajánlatot tettek nekem, és el kell mondjam, hogy szinte egyáltalán nem gondolkoztam, mielőtt rábólintottam volna. Megtisztelő, hogy Magyarország legnépszerűbb klubjánál velem képzelik el a jövőt. Úgy gondolom, hogy a másfél éve elkezdett munkának még nem értünk a végére, és az újabb egy év komoly lehetőséget jelent kezdeti elképzeléseim megvalósítsára. A Ferencvárosnál jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy egy edző nyugodtan dolgozhasson, és a jelenleginél szebb feladatot, nagyobb kihívást nehezen tudok elképzelni."

Garami a Fradival 37 bajnokin huszonöt győzelmet, öt döntetlent és hét vereséget ért el.