Márk
13 °C
28 °C

Országos izgalom

2003.04.30. 11:50
Luxemburg ellen játszik barátságos meccset a magyar válogatott szerda este 20.15-től a Megyeri úti stadionban. A FIFA világranglistáján 154., több amatőr játékossal felálló luxemburgiak vendégjátékát egyetlen tévé sem közvetíti.
Luxemburg ötvenegyedik helyen áll a FIFA ötvenkét európai válogatottat rangsoroló listáján, azaz a kontinensen hivatalosan csak San Marinót előzi meg (Magyarország a huszonkilencedik). Valószínűleg ez a magyar válogatott ma esti barátságos mérkőzésének egyetlen értelme, hiszen Gellei Imre együttese június 11-én éppen San Marinóban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, így most remek lehetőség lesz az ottani taktika kipróbálására.

Tokody pajtás és Salamon

Amit elvileg kizárólag támadásvariációkból kéne összeálítani, és ezt valószínűsíti a magyar kezdő is, amelyben négy csatár - Gera, Kenesei és Tököli mellett, az élete második válogatott szereplésére készülő Tokody - is helyet kapott.

Gellei szokásos alapcsapatából hiányzik Urbán, Gyepes és Dárdai, játszani fog viszont Salamon Miklós, a Győr huszonhét éves védője, de csak kapitány tudná elárulni, hogy ő milyen alapon. Miközben a magyar csapat legnagyobb problémája hosszú ideje a teljesen eredménytelen csatárjáték volt, most első ránézésre a védelem sem tűnik túlbiztosítottnak.

Otthon hagyták a diákokat

Igaz, Luxemburg ellen erre nem is lenne szükség. A Megyeri úti ellenfél annyira komoly válogatott, hogy három tagja halaszthatatlan vizsgái miatt maradt otthon, és az aktuális Eb-selejtezőkön eddig lejátszott négy meccsen egyetlen gólt sem szerzett (kapott viszont tizenhármat). A vendégek legelismertebb játékosai Strasser, a német Mönchengladbach ötvenszeres válogatott középhátvédje, valamint Gillet kapus, akit ugyan a Paris Saint-Germain alkalmaz, de ott a kispadra se fér fel.

A barátságos meccs televíziós közvetítésére egyetlen társaság sem tartott igényt, és Gellei szövetségi kapitányt - a szaklapnak adott nyilatkozata szerint - leginkább az általános érdektelenség bántja. Aki kíváncsi a nemzeti tizenegyre az a Petőfi rádió közvetítését hallgathatja vagy 1500-2800 forint közötti áron megnézheti a találkozót élőben. Jegy még lesz.

Magyarország - Luxemburg
Megyeri út, 20.15

Magyarország: Király - Salamon, Dragóner, Juhár - Tokody, Lipcsei, Lisztes, Lőw - Tököli, Gera, Kenesei
Luxemburg:Gillet - Peters, Schalus, E. Hofmann, Federspiel - Leweck, Molitor, J. Strasser, Rémy - Cardony, Braun