Albin
0 °C
10 °C

Az FTC nyerte a Magyar Kupát

2003.05.06. 20:00
Szűcs Lajos világbajnok öngólja után Tököli duplájával fordított a Fradi a Debrecen elleni Magyar Kupa döntőben. A fővárosi zöld-fehérek rettenetesen gyenge mérkőzésen nyerték meg a kupát, komolyabb nézőtéri botrány a serleg átadásáig meglepetésre nem történt.
13. perc: Tököli ívelt jobbról a debreceni kapu elé, Gera érkezett, 8 m-es fejese után a labda kevéssel a kapu fölé szállt.

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre!
22-23. perc: Tököli a 16-os jobb sarkáról kapura emelt, a kissé kint álló Tomic visszavetődve tornázta a léc fölé a labdát. A szöglet után Dragóner 10 méterről sarokkal perdített kapura, Dombi a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd szögletre tisztáztak a debreceni védők. Megint Lipcsei ívelhetett középre, Gera közeli fejesét Tomic bravúrral védte.

36. perc: Habi 17 méteres lapos lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

43. perc: A jobb oldalon kiugró Ilie elol menteni igyekvo Vukmir erosen hazarúgta a labdát, amit Szűcs lábbal meg akart állítani, de szerencsétlenül ért hozzá, így az a kapu jobb oldalába gurult (0-1).

55. perc: Lipcsei a 16-os jobb sarkáról ívelt középre egy szabadrúgást, Tököli a földre fejelte a labdát, ami a kapu fölé pattant.

68. perc: Tököli a 16-os bal oldalán kapott labdát, egy csellel elfektette Égert és jobbal a bal alsó sarokba csavart (1-1).

78. perc: Tököli szinte lemásolta első gólját: újra üresen állt Tomic kapujával szemben, s ezúttal laposan gurított a bal sarokba. A debreceni kapus későn vetődött, így csak beleérni tudott az egyébként nem túlságosan erős lövésbe (2-1).

80. perc: Sándor indult meg a jobb oldalon és az alapvonal közeléből a Ferencváros kapuja elé lotte a labdát, amit Ilie nagy helyzetben gyengén továbbított az üres kapura, és így a visszavetődő Szűcs hárítani tudott.

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
82. perc: Lipcsei ugratta ki Gerát, aki a Tomic mellett kapura csavart, de a labda a bal kapufáról kipattant.

A nagy melegben lejátszott, botrányosan gyenge első félidőben mindkét csapat futballistái rengeteget szabálytalankodtak, ritkán alakult ki folyamatos játék. Helyzeteket a Ferencváros dolgozott ki, de egy hatalmas védelmi hibát követően mégis a Debrecen jutott vezetéshez. A fordulás után megélénkült a játék, valamelyest emelkedett a színvonal is és Tököli két parádés góljával a Ferenváros megérdemelten fordította a maga javára a mérkozést és hódította el a Magyar Kupát.

Labdarúgó Magyar Kupa döntő
Ferencváros-Debrecen 2-1 (0-1)

Puskás Ferenc-stadion, 10 000 nézo, V: Megyebíró

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog Z., Keller - Kriston, Kapic (Zováth 49.), Lipcsei, Leandro - Gera (Penksa 91.), Tököli (Jovic 93.)
Debrecen: Tomic - Bernáth (Bajzát 82.), Éger, Flávio Pim, Szekeres - Dombi (Belényesi 65.), Kiss Z., Vincze, Sándor, Habi - Ilie
gól: Tököli (68., 78.), illetve Szucs (43., öngól)
sárga lap: Dragóner (11.), Kriston (19.), illetve Vincze (12.), Kiss Z. (47.), Bernáth (64.) Sándor (85.)