Géza
1 °C
16 °C

Beckham-frizurája miatt tették ki az iskolából

2003.05.20. 16:00
Hétfőn az angol válogatott edzésén mutatták be a nagyközönségnek David Beckham nem sokkal korábban felavatott új frizuráját. Az esemény első közvetlen hatásai már érezhetőek Nagy-Britániában.
David Beckham hajviseletét már a tavalyi labdarúgó vb-n ázsiai fiatalok ezrei "majmolták". Az akkor "irokéz", korábban kopasz, máskor éppen hosszú frizurát világszerte majmolják a tizenévesek

Százezrek példaképe

Most jött a fonóból
A Beckham-hatás értelemszerűen Angliában a legerősebb. Egyes brit felmérések szerint az angol középiskolás fiúk több mint nyolcvan százaléka, sőt a lányoknak is csaknem egyötöde már legalább egyszer David Beckhamnek képzelte magát, bár közel tizenöt százalék ezt senki másnak nem vallja be.

A Manchester United meglepő hajviseleteiről is híres középpályása egy hete szőkére festett, fonott copfokkal mutatkozik és most ezt tette a Liverpool-közeli from Savio Római-Katolikus Gimnázium diákja is, akit ezért (a brit iskolákban elterjedt fegyelmezési módszerrel) több hétre eltiltottak az iskola látogatásától.

Bíróságra megy a kirúgott fiú apja

"Az iskolában számtalan lány fonja be a haját, de az osztályfőnök szerint egy fehér fiú esetében helytelen ez a frizura. Nevetségesnek tartjuk az indoklást, és jogi útra viszük az ügyet" - nyilatkozta a fiú apja. Az iskola egyébként valamennyi tanulóját figyelmeztette, hogy ne utánozzák a futball-sztár hajviseletét, mert az a "fehér fiúknál" korai kopaszodást vagy fejfájást okozhat.