Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Del Bosque maradna a Real Madridnál

2003.05.21. 16:22
Miután a Real Madrid a múlt héten kiesett a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és a bajnokságban sem tudott az élre kerülni, megindultak a találgatások a jelenlegi edző, Vicente del Bosque menesztéséről. A szakvezető nem tagadja, hogy zavarják a felmetéséről szóló pletykák.
Vicente del Bosque az őt ért kritikák ellenére a jövőben is a Real Madrid labdarúgócsapatának edzője kíván maradni. Az 52 éves tréner helye egészen a Juventus elleni Bajnokok Ligája elődöntőig biztosnak tűnt a spanyol klubnál, ám a kiesés után azonnal megkezdődtek a menesztéséről szóló találgatások.

Nem tudja mennyi esélye van posztjának megtartására

"Nagyon zavarnak a személyemmel kapcsolatos szóbeszédek. A vezetők most valószínűleg alaposan átgondolják, ki üljön a következő szezonban a kispadon, amit megértek. Őszintén szólva nem tudom mennyi esélyem van, de az biztos, hogy szívesen maradnék" - nyilatkozott a csapattal kétszeres BL-győztes szakember.

Jorge Valdano sportigazgató korábban közölte, hogy a klub június elejéig az összes folyamatban lévő tárgyalását felfüggeszti, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vezetés elégedett del Bosque munkájával. Ha a Real megnyeri a bajnokságot, feltehetően átértékelődik a szakvezető teljesítménye, ha viszont nem, akkor még egy indokkal több lesz azoknak, akik a felmentéséről beszélnek. A Madridnak jelenleg, négy fordulóval a vége előtt, egy pont a hátránya az éllovas Real Sociedaddal szemben.

Wenger vagy Lippi, vagy egyik sem?

Valdano nyilatkozata ellenére a Marca című lap korábban azt írta, hogy a királyi gárda illetékesei már fel is vették a kapcsolatot az Arsenalt irányító Arsene Wengerrel és a Juventusszal olasz bajnok Marcello Lippivel.