Valér
4 °C
8 °C

Az intenzíven kezelik a volt válogatott kapust

2003.05.27. 10:48
Hajdú Attila, az MTK volt válogatott kapusa csapattársával ütközött a siófok elleni szombati bajnoki mérkőzésen, és bár végig védte a találkozót, rögtön utána korházba szállították. A CT-vizsgálat veserepedést mutatott ki, így azonnal megműtötték. Jelenleg megfigyelés alatt tartják.
Noha az MTK Hungária szombaton viszonylag könnyedén verte a Siófokot és az utolsó fordulóban akár még bajnok is lehet, újabb komoly gonddal kell szembenéznie Egervári Sándor vezetőedzőnek. Csapatát eddig is ritkán látható sérüléshullám sújtotta - Elek, Komlósi, Győri és Némethy műtéten esett át, Ferenczinek is elhúzódó sérülése van - most még Hajdú Attila, a csapat első számú kapusa is súlyosan megsérült.

Az egykori tízszeres válogatott kapus a Balaton-partiak elleni meccs második félidejében összecsúszott csapattársával Füzi Ákossal és bár látszott, hogy megsérült, végig védte a mérkőzést. Mint később kiderült, már ekkor is voltak fájdalmai, de nem hitte, hogy komoly a baj.

Az öltözőbe érve azonban már rosszul érezte magát és miután a vizelete is véres volt dr. Szilágyi György a csapat orvosa azonnal korházba küldte. Az éjszakát már a Semmelweis Egyetem urológiai klinikáján töltötte. (Füzi komolyabb baj nélkül úszta meg a "találkozót".)

Vasárnap CT-vizsgálatot hajtottak végre, majd azonnal megműtötték. Mint utólag kiderült azért volt szükség a gyors beavatkozásra, mert veserepedést állapítottak meg, amely - mint dr. Szilágyi a Nemzeti Sportnak nyilatkozta - alattomosan vérzik, és ha későn kerül megfelelő kezekbe, akár az élete is veszélybe kerülhetett volna.

Hajdú egyelőre az intenzív osztályon fekszik, most az a legfontosabb, hogy a vesefunkciója helyre álljon. Minden bizonnyal már a hét közepén elhagyhatja az osztályt, de még legalább tíz napig a klinikán kell maradnia.