Zoltán
-4 °C
9 °C

Nedved nélkül nem ment

2003.05.29. 13:46
Carlo Ancelotti szerint megérdemelten nyert csapata, Marcello Lippi Nedved hiánya miatt panaszkodott elsősorban. Az olasz sajtó megosztottan értékeli a döntőt: hol nagyszerű, hol pedig gyenge színvonalú meccsnek minősítik.
Eltérően értékelik az olasz lapok a szerda esti Bajnokok Ligája-finálét. A Gazzetta dello Sport szerint alacsony színvonalú küzdelmet láthatott az az ötvenezer olasz drukker, akik ellátogattak Manchesterbe. "Sok külföldi szakemberben és szurkolóban várhatóan újabb indulatok gerjednek majd az olasz futballal szemben" - teszi hozzá a milánói sportlap szakírója.

Sevcsenko és Dida

A római Corriere ugyanakkor nagyszerű futballesteként írja le a döntőt, csodálatosnak tartja a játékosok fanatizmusát, és kiemeli az olasz futball valamennyi erényét : tökéletes védekezés, taktika, lesreállítás.

A kisebb lapok Sevcsenko higgadtságát és Dida remek reflexeit méltatják a tizenegyesrúgásoknál, valamint a Juventust sajnálják, amely ismét peches volt, hiszen akár nyerhetett is volna.

Ancelotti: Megérdemelten nyertünk

A győztes szakvezető, Carlo Ancelotti kiemeli, hogy megérdemelten nyerték meg a finálét, mert Roque Junior sérülése miatt szinte az egész hosszabbításban tíz emberrel küzdöttek.

"Szenvedtünk, de megérte. Nem foglalkoztam soha a bírálatokkal, megtanultam együtt élni velük. Most nagyon boldog vagyok, hiszen egyik nagy álmom valósult meg" - magyarázta. Ancelotti egyébként a negyedik, aki játékosként (1989, 1990) és edzőként is megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

"Nem hittem, hogy ennyire hiányzik majd Nedved"

Az egykori középpályás két évig ült a Juventus kispadján, de még csak olasz bajnoki címet sem sikerült szereznie együttesével. Hozzáfűzte, csak mosolyog azokon a híreszteléseken, hogy elhagyja a Milant.

Marcello Lippi, az immár harmadszor - '97, '98 és 2003 - vesztes tréner, nem titkolta, csapata igencsak megérezte a két sárga lapja miatt eltiltott cseh Pavel Nedved hiányát. "Tudtuk, hogy hiányozni fog, de magam sem gondoltam, hogy ennyire. A támadásainkban nem volt meg a kellő lendület, így nem tudtuk átjátszani a Milan kőkemény védelmét" - fejtegette.

Lippi gratulált a Milannak

Beismerte, hogy Tudor első, Davids második félidei kiválása is igen érzékenyen érintette csapatát, és a három klasszis középpályás hiányát már nem viselte el csapata. A tizenegyes-párbajról szólva megjegyezte: csak azok közül jelölt ki, akik előzőleg biztosak voltak benne, hogy belövik. (Trezeguet, Zalayeta és Montero is hibázott.) Végezetül gratulált a Milannak, hiszen a BL-ben fantasztikus szezont tudhat maga mögött a piros-fekete alakulat.