Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kizárták az ezüstérmes Monacót

2003.05.29. 09:41
A bajnokságban elért második helye és régi nagy tekíntélye ellenére kizárta a több millió eurós adóssággal küszködő Monacót az első osztályból a Francia Labdarúgó Liga.
A Francia Labdarúgó Liga szerdai döntése szerint az élvonalban ezüstérmes, és így Bajnokok Ligája-induló AS Monaco a következő szezonban csak a 2. osztályban szerepelhet, ha nem rendezi anyagi gondjait. A miniállam csapatának adósságát 53 és 87 millió euró közötti összegre becsülik.

Az AS Monaco természetesen már bejelentette, hogy fellebbez első fokú döntéssel szemben. A liga és a klub illetékesei a múlt héten már tárgyaltak, de a mostani határozat azt mutatja, hogy nem tudnak megegyezni.

A tekintélyes francia sportlap, a L'Equipe szerint az AS Monacónak csak 25 milliót kellene szereznie, mert a BL-indulás eleve hatalmas pénzt jelent. A csapat egyébként idén a bajnoki ezüstérem mellet elhódította a Ligakupát is. A liga pénzügyi ellenőrzési testülete (DNCG), egyébként már többször figyelmeztette a , január végén például megtiltotta új játékosok szerződtetését.

A klub vezetői állítólag nincsenek kétségbeesve, holott ugyancsak a L'Équipe szerint esélyük sincs pénzügyi helyzetük tisztázására. Elmarasztalták érte az egy éve szintén kizárt, de végül az élvonalba visszafogadott Nice-t is, így a gárda csak a liga ellenőrzésével szerződtethet játékosokat.