Benedek
-4 °C
5 °C

Szűcs Lajos is lemondta a válogatottságot

2003.06.04. 11:26
Garami József szerint a pénteki botrány elriaszthatja a játékosokat a Fraditól. A tömegverekedés ügyében nyomozó rendőrök közben a válogatott edzőtáborában hallgatták ki a mérkőzésen részt vevő játékosokat. Szűcs Lajost annyira megviselték az események, hogy lemondta részvételt a hétvégi Eb-selejtezőn.
Garami József szakmai igazgató szerint a Ferencváros három szempontból is rosszul járt a pénteken történtek miatt. A szakember a Fradi-tévé keddi adásában elmondta, hogy ha nincs a mérkőzés utáni botrány, akkor is komoly veszteséget jelent, hogy csapata a Debrecen elleni döntetlennel elvesztette a bajnoki címet, ezért a Bajnokok Ligája helyett csak az UEFA-kupában indulhat.

A péntek esti botrány ráadásul elriaszthatja azokat a játékosokat, akiket a zöld-fehér klub a nyári átigazolási szezonban szeretett volna leigazolni .

"Amikor az Üllői útra kerültem, az ötödik helyen állt a csapat, de kiváló tavaszi hajránknak köszönhetően másodikként fejeztük be a küzdelemsorozatot - fogalmazott az edző. - A mostani szezonban játékban előreléptünk, és ez sokáig az eredményeinken is meglátszott, a tavaszi rájátszás második körére azonban elfáradtunk."

"Túl nagy volt terhelés"

"Kulcsembereinknek négy fronton, a bajnokságban, a Magyar Kupában, az UEFA Kupában és a válogatottban is minden meccsen a maximumot kellett nyújtaniuk, ami túl nagy idegi illetve fizikai megterhelést jelentetett. Bízom benne, hogy a következő idényben jobban be tudjuk osztani az erőnket, és az utolsó fordulóban is olyan teljesítményt nyújtunk, mint a bajnokság elején" - mondta a Fradi edzője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn alakult speciális nyomozócsoportja közben a válogatott tatai edzőtáborában hallgatta ki azt a hat válogatott labdarúgót, aki érintett volt a pénteki, Üllői úti botrányban. Noha az előzetes bejelentés alapján csupán negyedórát akartak zavarni a nyomozók, több mint egy órán keresztűl faggatták a játékosokat.

Kihalgatások az edzőtáborban

A ferencvárosi játékosok közül Lipcseit, Dragónert, Gerát és Szűcs Lajost, a debreceniektől Szekeres Tamást és Böőrt faggatták a hatóság képviselői. A rendőrség elsősorban arra volt kíváncsi, hogy érte-e a futballistákat fizikai inzultus a lefújás után.

Szűcs Lajost annyira megviselte a pénteki botrány és a rendőrségi kihallgatás, hogy - Tököli Attilához hasonlóan - lemondta a hétvégi válogatott mérkőzést. "Nem tudnék lelkileg ráhangolódni a találkozóra" - indokolta döntését a kapus.

Gellei Imre szövetségi kapitány hazaengedte Szűcsöt az edzőtáborból, és helyére a Videoton kapusát, Végh Zoltánt hívta be.

Pál József alezredes, a speciális nyomozócsoport vezetője közben a többi FTC- és DVSC-játékossal is megkezdte az időpont-egyeztetést, ami hosszú folyamat lesz, hiszen a Fradiból már többen szabadságukat töltik (a felkészülés alig két hét múlva, június 17-én kezdődik).

Csendben maradt az UEFA

Az UEFA részéről ugyanakkor eddig semmilyen reakció nem érkezett a pénteki, Üllői úti botránnyal kapcsolatban. Az UEFA csak a legritkább esetekben nyilvánít véleményt a ligák belső ügyeiben, és jobbára csak saját rendezésű mérkőzésekkel foglalkozik, mondta szerdán az MTI érdeklődésére Huszár István, az MLSZ nemzetközi osztályának vezetője.

A Ferencvárosnak amúgy a következő nemzetközi találkozóját mindenképpen zárt kapuk mögött kell lejátszania, mert a Stuttgart elleni, október 31-i UEFA-kupa-találkozót (0-0) szurkolói rendbontás zavarta meg.