Emma
-2 °C
6 °C

A rendőrség nem gyanúsítja Szűcs Lajost

2003.06.12. 14:38
A Népszava szerint garázdaság vagy hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség Szűcs Lajost, az FTC kapusát. A BRFK cáfol, a kapus az alaptalan vádak miatt ügyvédjével egyeztet a lehetséges jogi lépésekről.
Bár a BRFK szóvivője az Indexnek már szerdán cáfolta, a Népszava csütörtökön is, Szűcs Lajos rendőrségi gyanúsításáról írt. A napilap úgy tudja, hogy a Fradi kapusa a FTC-Debrecen mérkőzást követő tömegverekedésben "egy elborult pillanatában fölkapott egy szemetes kukát és az emeletről a rendőrök közé dobta" amiről "a IX. kerületi rendőrkapitányság jegyzőkönyvet vett föl, ezt pedig az ügyészség magához rendelte".

A Népszava cikke szerint garázdaság vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt egész biztosan felelőségre vonják a válogatott kapust.

Tanú, nem gyanúsított

Pál József, a BRFK Nyomozó Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője csütörtökön az MTI-nek azonban a Főkapitányság szóvívőjét megerősítve, Szűcs ártatlanságát támasztotta alá: "A Ferencváros kapusát a rendőrség nem gyanúsítja semmivel a május 30-i, Üllői úti FTC-Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzést követő garázda cselekedetekkel kapcsolatban. Szűcs Lajost Tatán, több játékostársával egy időben tanúként hallgatták meg, s egyik játékost sem gyanúsítja a rendőrség garázdasággal, vagy hivatalos személy elleni erőszakkal" - mondta az alezredes.

Szűcs jogi lépéseket fontolgat a Népszava ellen

Szűcs Lajos csütörtökön az MTI-nek elmondta: az alaptalan vádak miatt ügyvédjével egyeztet a lehetséges jogi lépésekről. A válogatott kapus közölte azt is, hogy az Üllői úton történt események miatt még mindig rossz idegállapotban van, és családi problémái mellett ezért sem tudott részt venni a válogatott Lettország és San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésein.

Hat elítélt eddig

A március 30-i mérkőzést követően tizennégy szurkolót állított elő a rendőrség. A tizenegy őrizetbe vett személy közül hatot ítélt el rendzavarásért a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A PKKB döntése szerint két fiatalkorú ügyében ügyészségi vizsgálatot kell lefolytatni.

Filmfelvételek és fényképek elemzésével további hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba, öt embert csoportos garázdaság elkövetésével, egyet pedig közösség elleni izgatással gyanúsítanak.

Előzetesben az operatőr támadója

A gyanúsítottak között van az a férfi, aki hátulról leütötte Szentes Lázárt, a Debrecen vezetőedzőjét. Egy férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy bántalmazta a debreceni csapat 9-es számú játékosát.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, csoportosan elkövetett garázdaság miatt, azt a 24 éves budapesti férfit, aki megtámadta egy kereskedelmi televízió operatőrét.