Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A Manchester másodedzője a Real kispadján

2003.06.25. 17:15
A bajnoki cím ellenére kirúgott spanyol Vicente del Bosque helyett az egykori portugál kapitány, Carlos Queiroz lett a Real Madrid vezetőedzője. A legutóbb manchesteri pályaedzőként tevékenykedő Queiroz kétéves szerződést kapott.
Carlos Queiroz, a Manchester United másodedzője lesz Vicente del Bosque utóda a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján. Queiroz délelőtt érkezett meg a spanyol fővárosba, s hivatalosan fél hétkor mutatják be a Santiago Bernabeu-stadionban. A tréner kétéves szerződést köt a madridi elitklubbal.

A junior válogatottal mindent megnyert

A portugál szakember kedden este Nizzában tárgyalt Sir Alex Fergusonnal, aki azt mondta, ha kedvező ajánlatot kap, fogadja el. Ferguson volt segítője 50 éves, Mozambikban, Nampulában született. Irányításával a portugál junior válogatott 1989-ben és 1991-ben világbajnok lett, többek között Luis Figo, Rui Costa és Joao Pinto vezérletével.

Dél-Afriából a világbajnokság kezdete előtt távozott

A tréner 1991 és 1994 között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, majd a Sporting Lisboánál, később az Egyesült Államokban és Japánban dolgozott. Három éve a dél-afrikai válogatotthoz került, ahonnan tavaly márciusban, 81 nappal a világbajnokság kezdete előtt távozott.

A Real Madrid vezetősége - egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte történetének 29. bajnoki címét - hétfőn úgy döntött: nem hosszabbítja meg Vicente del Bosque június 30-án lejáró szerződését.