József, Bánk
-7 °C
0 °C

Beckham nem spórol

2003.07.15. 09:33
Költekező kedvében van a június 17-én a Real Madridhoz szerződött futballsztár, David Beckham, aki feleségének egy méregdrága festményt, családjának pedig egy egyesült arab emírségekbeli villát vásárolt. Összesen 467 millió forintnak megfelelő összegért.
A 28 éves középpályás negyedik házassági évfordulójukra lepte meg Victoriát a divatos kortárs művész, Damien Hirst képével. A 357 ezer eurós (91 millió forint) alkotás egy hatalmas szívet ábrázol rózsaszín háttérben. "Victoria teljesen magán kívül volt az örömtől, mert nem számított ilyen drága ajándékra" - idézte a People magazin "Posh Spice" egyik barátját. Az énekesnő egyébként az első évfordulóra egy 70 ezer eurós (17.8 millió forint) gyűrűt kapott.

Az ajándék mellé, amolyan kisérőnek egy egyesült arab emírségekbeli villa is került. A közel-keleti országban vett, saját stranddal rendelkező luxusnyaraló a tengerparton áll egy mesterséges szigeten, amelyen egységesen 1.6 millió dollárba (376 millió forint) kerülnek az ingatlanok. Persze az angol válogatott kapitányától nem szokatlanok az ilyen vételek. Május elején franciaországban vásárolt kastélyt családjának.

A provence-i Bargemonban lévő kastélynak a Daily Mail című brit lap értesülése szerint 34 szobája van, úszómedence, szökőkút és kápolna tartozik hozzá. A XIX. századi épületegyüttest száz hektár kiterjedésű rét, erdőség és szőlők veszik körül. St. Tropez-ből autón fél óra alatt elérhető a birtok.

Beckham - aki mellesleg a Brit Birodalom Tisztje - persze megengedhet magának ilyen kiadásokat, hiszen jelenleg ő számít a legjobban kereső labdarúgónak a világon. Évi 15 millió eurós - több mint 3.6 milliárd forint - keresetébe beleszámították a futballból és a reklámokból származó bevételeket is. Beckham naponta 30 ezer fontot keres, vagyis majdnem tíz és félmillió forintot.