Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A fogadóirodák szerint megvédik címüket a tavalyi bajnokok

2003.07.22. 12:51
A világ egyik legjelentősebb fogadóirodája, William Hill szerint nem várhatóak komolyabb változások az európai él-bajnokságok erőviszonyaiban. Mind a négy pontvadászatban az idei bajnokok az első számú favoritok.
Miközben Magyarországon már a hétvégén elkezdődik a 2003-2004-es labdarúgó bajnokság, Európa magasabb futballkultúrával rendelkező országaiban erre még várni kell. A William Hill fogadóirodában mindenesetre már most lehet fogadni arra, hogy jövő nyáron mely együttesek állhatnak a dobogó tetején.

Folytatódik a M.U. - Arsenal verseny

Az angoloknál a Manchester United győzelmével lehet a legkevesebbet keresni. Amennyiben a Beckhamet elvesztő bajnok megvédi címét, úgy a fogadó pénzének mindössze a dupláját kapja vissza. Az Arsenal győzelme már háromszoros pénzt hozna a fogadónak, míg Michael Owen és a Liverpool sikere esetén nyolcszoros pénzt lehet bezsebelni.

Érdekesség, hogy az orosz milliárdos, Roman Abramovics kezébe került Chelsea is nyolcszoros pénzt hozhat. Ez azonban még csökkenhet, hiszen az orosz üzletember még számtalan világsztár eljövetelét ígérte Londonba. Ezután egy nagy lyuk következik, hiszen a soron következő Everton esetében már 121-szeres pénzt lehet nyerni. A legjobban mégis az járhat, aki a Bolton (1001-szeres nyeremény), vagy a Leicester (2001-szeres) sikerét teszi meg.

Csak a Real

Spanyolországban "hatalmas meglepetésre" a Real Madrid számít abszolút favoritnak 1.57-es nyereménnyel. A soron következő csapatok között igen kicsi a különbség. Az iroda szerint a második Barcelona (5-ös szorzó) és a Deportívo (6.5-ös) és a Valencia (7-es) közül bármelyik odaérhet.

Az idei év meglepetéscsapata a Real Sociedad győzelme 21-szeres, a Celta Vigo-é 23-szoros győzelmi eséllyel kecsegtet, míg az Atletico Madrid sikere esetén az ember pénzének 50-szeresét kapja vissza. A sor végén a Valladolid, Real Murcia, Osasuna hármas áll 501-szeres nyereménnyel, míg a leggyengébb az Albacete 1001-szeres pénzzel.

Az idei sorrend maradhat

Olaszországban várható a legszorosabb verseny, de itt is a tavalyi bajnok a favorit. A Juventus győzelme háromszoros pénzt hozhat, míg szorosan mögötte található a BL-győztes Milan (3.25) és az Internazionale (3.75). Az angol iroda szerint a két római klub szinte azonos játékerőt képvisel, hiszen a Roma hatszoros, a Lazio hétszeres nyereményt hozhat. Az olaszoknál az Empoli (401-szeres), a Lecce (501-szeres) és a Siena Ancona (751-szeres szorzó) győzelme kecsegtethet meggazdagodással.

Királyék a dobogón

A legtöbb magyart foglalkoztató élbajnokság, a német Bundesliga várhatóan idén is a Bayern München sikerét hozza. A fogadóirodánál mindenképpen az ő győzelmük éri a legkevesebbet, mindössze másfélszeres pénzt. A második legjobb pozícióban a Dortmund található 4.33-al, majd a Király Gábort és Dárdai Pált foglalkoztató Hertha következik 11-szeres szorzóval. (Érdekesség, hogy a klub honlapján a szezon előtti nyilatkozatokban mindkét magyar játékos is a dobogó harmadik fokára tippelte együttesét.)

Szorosan a magyarok nyomában a Schalke (12-szeres) és a Stuttgart (13-szoros). Lisztes Krisztián Brémája amennyiben bajnok lenne, a szurkolóknak 34-szeres pénzt hozna. A sor végén a Frankfurt, Bochum (301-szeres) páros és a Rostock (501-szeres) található.