Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Nehezen nyert a bajnoki címvédő

2003.07.25. 23:32
Ha nehezen is, de megynerte a az új bajnokság nyitómeccsét a Soporon elleni a bajnok MTK. Magyaros foci a Hungária kőrúton.
Az első félidőben rendkívül pontatlanul játszott az MTK, a középpályás sor két legtechnikásabb futballistája, Zavadszky és Czvitkovics rengeteg labdát adott el. A hazai csapat semmilyen veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára.

Pintér Attila együttese sem volt meggyőző, így a néhány ellentámadás ellenére váratlanul esett Sifter gólja. A találat megnyugtatta a soproniakat, a kék-fehéreket viszont nem késztette nagyobb erőbedobásra.

Néhány perccel a félidő vége előtt a fiatal, négy évvel ezelőtt még válogatott bírkozó Lengyel teljesen váratlanul hozott össze egy tizenegyest valamint hazai emberelőnyt a hátralévő ötven percre. A látványosan Beckhamre hajazó Czvitkovics büntetőjét azonban Milinte ügyes vetődéssel kiütötte.

A szünet után már aktívabb volt a hazai együttes, de így is váratlan volt Szabó távoli lövésből szerzett (gyönyörű) gólja. Az egyenlítés után viszont megint hibák csúsztak az MTK játékába, így a Sopron biztosan őrizte az egy pontot, egészen a 74. percig. Ekkor egy hatalmas védelmi hiba után Egervári Sándor csapata lekontrázta ellenfelét, s ezzel meg is szerezte a győzelmet.

Az MTK szerencsével vette sikeresen a bajnoki nyitányt, ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége a HJK Helsinki elleni szerdai hazai Bajnokok Ligája-selejtezőn.

11. perc: jobb oldali soproni bedobás után Balaskó hat méterről alig fejelt a kapu mellé.

23. perc: a hazai 16-osnál pattogott a labda, az MTK játékosai nem tudtak felszabadítani, Sifter pedig tizenhét méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

40. perc: a kiugró Lengyelt a késve érkező Horváth A. már csak lerántani tudta a 16-oson belül. Megyebíró büntetőt ítélt és kiállította a soproni védőt. Czvitkovics 11-esét a jobbra mozduló Milinte kiütötte.

57. perc: egy visszagurított labdát a csereként pályára lépett Szabó ballal, 24 m-ről hatalmas erővel lőtt a kapu bal oldalába (1-1).

74. perc: egy rosszul sikerült felszabadító rúgás után Czvitkovics labdájával Silva iramodott meg, kicselezte a késve kifutó Milintét, majd néhány lépés után az üres kapuba lőtt (2-1).

90. perc: jobb oldali szögletet követően a kifejelt labda Pisont elé került, aki 14 m-ről alig lőtt a keresztléc fölé.

NB I, 2003/04 I. forduló
MTK FC - Matáv-Sopron 2-1 (0-1)

Hidegkuti-stadion, 2000 néző, V: Megyebíró

MTK: Végh - Molnár (Pisont a szünetben), Komlósi, Juhász, Füzi - Czvitkovics (Zabos 78.), Zavadszky, Jezdimirovic, Rednic (Szabó a szünetben) - Lengyel, Silva
Sopron: Milinte - Grósz, Bagoly, Horváth A., Pető - Baumgartner, Pintér, Balaskó (Fehér Z. 45.), Sifter, Hegyi (Sipos a szünetben) - Tóth M. (Sira 58.)

gólszerzők:Szabó (57.), Silva (74.), illetve Sifter (23.)
kiállítva: Horváth A. (40.)
sárga lap: Molnár (38.), illetve Bagoly (78.)