Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Videoton - Pécs 1-1

2003.07.27. 01:35
Az első félidőben a Videoton, a másodikban az akkor már csak tíz emberrel játszó újonc Pécs játszott fölényben. Igazságos döntetlen.
Az első perctől kezdve a Videoton irányította a játékot. Az ötödik percben Hercegfalvi a Németh Gáborról kipattanó labdát a hálóba lőtte, de Hrabovszky partjelző felemelte zászlaját, és így Hanacsek nem ítélt gólt. Egy szögletrúgás után Vochin kapufát fejelt, de a hazaiak így is még az első félidőben vezetést szereztek.

Szünet után meglepetésre az emberhátrányban lévő pécsiek kerültek fölénybe, és a hetvenkettedik percben egy veszélytelennek látszó akció végén az őrizetlenül hagyott Pest Krisztián pontot mentett csapatának. Az előzetes esélyekhez képest meglepő, de igazsásgos végeredmény született.

33. perc: Hercegfalvi átadásával Voicu lépett ki, a 16-oson belül járt, amikor Szabados felvágta. A jogos 11-est Szalai biztosan a kapu jobb oldalába lőtte (1-0).

45. perc: Szabados buktatta Hercegfalvit, s ezért Hanacsek játékvezetőtől megkapta második sárga, s az ezzel járó piros lapját.

72. perc: Berdó beadását a teljesen üresen hagyott Pest 6 m-ről jobbal a bal felső sarokba bombázta (1-1).

NB I., 1. forduló
Videoton-Pécsi 1-1 (1-0)

Székesfehérvár, 5000 néző, Játékvezető: Hanacsek

Videoton: Tudor - Tereánszki-Tóth, Vochin, Koller - Szalai T. (Szabó T. 76.), Schwarcz, Dvéri, Kunzo (Kóczián 56.), Voicu - Földes (Medved 73.), Hercegfalvi
Pécs: Németh G. - Bajusz, Dienes, Szabados - Sipos, Pest K., Márton (Montovai 70.), Horváth S., Kulcsár - Győri (Szekeres a szünetben), Horváth Gy. (Berdó 57.)

gólszerzők: Szalai T. (33., 11-esből), illetve Pest K. (72.)
sárga lap: Koller (40.), Kóczián (60.), Voicu (66.), illetve Szabados (33., 45.), Pest K. (34.), Bajusz (49.)
kiállítva: Szabados (45.)