Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kitört a Real-láz Hongkongban

2003.07.29. 13:55
A spanyol együttes csak augusztus 8-án lép pályára, de már most sorban állnak a jegyekért, melyekről nem tudják, mikor kezdik el árusítani.
Miközben európa több kiemelkedő futballcsapata (Juventus, Milan, M.U., Barcelona) az Egyesült Államokban tart bemutató mérkőzéseket, a "királyi alakulat", a Real Madrid a föld másik oldalán, keleten portyázik. Természetesen az ázsiai földrészen is hallatlan népszerűségnek örvend a Ronaldo, Zidane, Figo, Raul és Beckham nevével jelzett alakulat.

A jegyüzérek is dolgoznak
Fotó: EPA/Adrian Bradshaw
Ennek ékes példája, hogy a spanyol labdarúgócsapat csak augusztus 8-án lép pályára Hongkongban, az igazán fanatikus szurkolók már két napja(!) tábort ütöttek a stadion előtt, hogy mindenképpen láthassák kedvenceiket.

A gigantikus sorban állás hétfőn kezdődött meg, kedd éjfélre pedig 400-nál is többen zsúfolódtak össze a hongkongi nemzeti stadion pénztárai előtt, ahol péntektől kezdik árusítani a belépőket. A rutinosabb várakozók többnapi élelemmel, sátrakkal és esernyőkkel felszerelkezve érkeztek.

A drukkerek sietsége érthető, hiszen a stadion 40 ezer ember befogadására alkalmas, ráadásul a nézőhelyek felét(!) már lefoglalta a hongkongi futballszövetség.