Lehel
17 °C
27 °C

Győr-Siófok 0-0

2003.08.01. 19:46
Alacsony színvonalú mérkőzésen a kapusok játszották a főszerepet a második forduló első meccsén, a Győr-Siófok összecsapáson. Varga irányításával, január óta bajnoki meccsen még nem nyert az ETO hazai pályán.
Az első fordulóbeli - idegenbeli - veresége után a Győr azzal a nem titkolt szándékkal kezdett neki a Siófok elleni meccsnek, hogy a még tavaly januárban kinevezett Varga Zoltán irányításával megszerzi első bajnoki győzelmét hazai pályán.

Ebben a szellemben nyitott a hazai együttes, de Miriuta szabadrúgása és távoli lövése is elkerülte a kaput. Negyedóra elteltével aztán nagy helyzetet hagyott ki a vendégcsapat. Radics az ötös sarkáig cselezte be magát, visszagurítását azonban Kőrösi középről csúnyán fölélőtte.

Öt percig sem váratott magára a Győr válasza. Kalina lépett ki ziccerben, egyedül vezethette a kapusra a labdát, de lövés helyett cselezett, majd visszajátszott, Oross viszont tizenkét méterről három méterrel fölébombázott. Tíz perc múlva ismét Kalina került helyzetbe, amikor Németh beadását Csernyánszki elnézte, a csatár ennek ellenére az üres kapu mellé passzolt öt méterről. Csordás kisebb helyzete okozott még veszélyt az első félidőben.

A második félidő a csereként beállt Varga Zoltán helyzetével kezdődött - Bajevszki szépen ment a jobb oldalon -, de egy finom csel után nyolc méterről centikkel mellélőtt.

A folytatásban még inkább visszaesett a játék színvonala, a Siófok egy kisebb és egy nagyobb helyzetet dolgozott ki, de előbbit Györök, utóbbi pedig Csordás hagyta ki - Nyilas és Nagy Tamás között játszotta tisztára magát a csatár -, Sebők egyébként mindkét helyzetnél a helyén volt. A hosszabbításban Miriuta szabadrúgása okozott még gondot a vendégek kapusának, de a lényegen már nem változott, nem született gól.

A Győr támadójátéka gyámoltalan volt - a második meccsén sem lőtt gólt -, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Jegyzőkönyv:
Győri ETO FC-Balaton FC 0-0
Győr, 2500 néző, V: Solymosi
Győri ETO FC: Sebők - Böjte (Nagy T. 56.), Nyilas, Ja:kl, Geri - Herczeg (Kartelo a szünetben), Miriuta, Kalina, Németh (Varga Z. a szünetben) - Oross, Bajevski
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Kuttor, Hegedűs, László - Györök (Mészáros 76.), Kovács P., Virág (Vörös 61.), Kőrösi (Usvat 54.) - Csordás, Sitku
Sárga lap: Kalina (27.), illetve Virág (23.), Hegedűs (25.), László (63.), Csordás (64.)