Szilárda
0 °C
6 °C

A Puskás-stadionban lesz az MTK-Celtic

2003.08.08. 18:05
Eldőlt, hogy az MTK a Puskás Ferenc-stadionban játssza jövő szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzését a skót Celtic Glasgow ellen. A tavalyi UEFA-kupadöntős csapat képviselője pénteken Budapesten egyeztetett az MTK és a stadion vezetőivel.
Különrepülőkkel, buszokkal, szervezett csoportokban és egyénileg érkeznek Budapestre a Celtic Glasgow szurkolói a jövő szerdai újabb BL-selejtezőre. A skót klub operatív vezetője Budapesten folytatott megbeszélést a szurkolók fogadásáról, a mérkőzés előkészítésének technikai részleteiről.

A tárgyalás előtt eldőlt, hogy a magyar bajnokcsapat ezúttal a Puskás Ferenc-stadionban fogadja házigazdaként világhírű ellenfelét, amelyet a korábban jelzettnél kevesebb "hivatalos" szurkoló kísér el. A skót klubvezető szerint 1500-2000 zöld-fehér drukker jelezte előzetesen, hogy szeretné megnézni kedvenceit a magyar fővárosban. Feltehető, hogy ennél több lesz a stadionban a skót szurkoló, mert a Celticnél mintegy 80 ezer drukkert tartanak nyilván a világ minden tájáról. Akik a klub szervezésében érkeznek, azokért a Celtic kezeskedik. Mint a távirati irodának Ronnie Hawthorn elmondta, híveik közül még soha senkit sem vettek őrizetbe rendbontásért, bár kétségtelenül lármásan biztatják kedvenceiket.

Kedden érkezik a Celtic

A Celtic játékosai kedden reggel chartergéppel érkeznek Budapestre és a margitszigeti Grand Hotelban szállnak meg. Várhatóan kedd este a stadionban zárt kapuk mögött edzést tartanak.

A Celtic Glasgow 5-0-ás összesítéssel jutott tovább a litván Kaunasszal szemben a BL-selejtező 3. körébe, ahol az MTK-val küzd meg a 32-es főtáblára kerülésért. Az MTK a finn HJK együttesén jutott túl 3-2-es összesített eredménnyel. A hazai együttes vezetői bíznak benne, hogy klubhovatartozástól függetlenül sokan mennek ki majd szerdán a Puskás-stadionba, hogy együtt szurkoljanak a magyar futball képviselőinek sikeréért. A jegyeket hétfőtől kezdik árusítani a Puskás-stadionban, illetve vidéken az IBUSZ kirendeltségekben. A fedett részre a belépők 8000, a többi helyre 6000 és 4000 forintba kerülnek.

4000 forint a legolcsóbb jegy

Fülöp Ferenc klubigazgató az MTI-nek a belépőárakkal kapcsolatban jelezte, hogy igyekeznek minden szurkoló számára jó helyet biztosítani, így egyelőre üresen maradnak a kapuk mögötti lelátók. A jegyek a fedett részre 8000, a többi helyre 6000 és 4000 forintba kerülnek.

Az még nem dőlt el, hogy lesz-e a mérkőzésről tv-közvetítés, a sugározni kívánó csatornának a jogtulajdonos SportFive-val kell megegyeznie erről.