Oszkár
20 °C
29 °C

A Fradi harmadik döntetlenjét játszotta

2003.08.09. 21:03
A tavalyi ezüstérmes Ferencváros a harmadik fordulóban a harmadik döntetlenjét érte el. Hiába volt aktívabb és támadott többet a zöld-fehér együttes, a Békéscsaba eredményesen rombolt és otthon tartott egy pontot.
Az első játékrészben mindkét csapat harcosan küzdött, de jobbára a Ferencvárosnál volt a labda, azonban a vendégek enyhe mezőnyfölényüket nem tudták kihasználni, csak helyzetekig jutottak. A hazaiak első komoly lehetősége egy Kovács Béla szabadrúgás volt a 25. percben, de Szűcs védett. A Békéscsaba foggal-körömmel védekezett, mindössze néhány szép kontrát is bemutatott.

A második negyvenöt percben jóval aktívabb volt a hazai együttes, de Szűcs kapuja nem került komoly veszélybe. A Fradi azonban a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta. A 71. percben Gera, majd a lefújás előtt nem sokkal Rósa célzott rosszul.

A találkozó végi izgalmakat Bujáki bírta a legkevésbé, aki Rósába rúgott bele hátulról, így kiállították. Gól azonban nem született a találkozón, ami azt jelenti, hogy a Fradi a Liga és az MLSZ közös döntése miatti mínusz hat ponton kívül, másik hatot vesztett az első három fordulóban.

Békéscsaba -Ferencváros 0-0
Békéscsaba, 12 000 néző, V: Juhos

Békéscsabai Előre FC: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N., Bánföldi, Kovács B. (Valentényi 79.), Vincze Z. - Faragó (Tóth Gy. 67.), Javrujan (Miculescu 77.)

Ferencvárosi TC: Szűcs L. - Bognár Zs., Dragóner, Kiss Gy. - Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro (Somorjai a szünetben) - Rósa D., Gera, Penksa (Sasu 66.)

sárga lap: Vilotic (44.), Valentényi (82.), illetve Kiss Gy. (61.), Bognár Zs. (63.), Dragóner (73.), Rósa D. (84.)
kiállítva: Bujáki (91.)