Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Bukrán Gábor Antwerpenbe igazolt

2003.08.11. 15:05
Az egyszeres válogatott futballista, Bukrán Gábor a héten már be is mutatkozhat a Manchester United fiókcsapatában. Szerződése két évre szól.
Bukrán Gábor - az angol Walsall játékosaként - 2000. februárjában az ausztrálok elleni 3-0-ra elveszített mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban, és noha a sajtó őt ítélte a mieink legjobbjának, többször már nem kapott meghívást a csapatba.

Bernáth mellett újabb magyar játékos

Bukrán egyetlen magyar élvonalbeli meccsen sem szerepelt, tizenhat évesen Belgiumba, a Charleroi-ba igazolt, ahol később megnősült, és most kettős állampolgár. Legutóbb Ausztriában játszott, de a Salzburg nem fizette ki a bérét, ezért Bukrán feljelentette a klubját a FIFA-nál. (Tavasszal egyszer sem került be a csapatba.) A nyáron újra kapott ajánlatot Angliából, mégis az Antwerpent részesítette előnyben.

"Nagy ajándékot kaptam az élettől csütörtökön, hiszen a kétéves szerződés mellett megszületett a kislányom, Laura" - lelkendezett az Indexnek. "A papírjaim még nincsenek rendben, ezért semmi esetre sem játszhattam volna az Anderlecht ellen az első fordulóban. A csapat másik magyar játékosának, Bernáth Csabának sem szavazott bizalmat a szakvezető, René Desaeyere."

32 fős az első csapat kerete

A tavalyi bajnokság 12. helyén végző egyesületnél egyébként 32 fős az A-keret, így lehet variálni a felállást. "Most éppen lakást keresek, és ez nem könnyű feladat. Az ötéves kisfiam, Logan ugyanis francia anyanyelvű - Antwerpen pedig flamand környék -, és az lenne a cél, hogy ne érezze magát külföldön a hazájában" - magyarázta a 27 éves középpályás.

"Kötöttem már sokkal jobb kondíciókkal is szerződést, de most boldog vagyok, hogy ez összejött. A féléves ausztriai kihagyás után végre újra játszhatok, ez a legfontosabb. Jó erőben vagyok, úgy érzem gyorsan sikerült felvennem a ritmust, ami nem ismeretlen számomra, hiszen négy évet már játszottam ebben a bajnokságban" - értékelt.

Vesztes meccsen játszotta be magát a csapatba

Bukrán elárulta, hogy két angliai edzőmeccsen is szerepet kapott, és alighanem ott győzte meg a szakvezetést arról, hogy megfelelő játékos. "A Notts County és a Blackpool ellen is kikaptunk, de előbb végig, majd hetven percet töltöttem a pályán. Úgy érzem hasznára lehetek a csapatnak" - összegzett.

Az Antwerpen a Manchester United fiókcsapata, és az angol klub előszeretettel adja kölcsön fiatal játékosait a belgáknak.