Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tovább sztrájkol a Real Madrid sztárja

2003.08.17. 18:35
A Real Madrid nélkülözhetetlennek tűnő középpályása, a francia Makelele kevesli a fizetését, ám a klub nem kívánja felemelni 3 millió euróra a bérét. A klub vezetése eladni se akarja a játékost.
Claude Makelele, a Real Madrid francia sztárja a hétvégén sem jelent meg labdarúgócsapatának edzésein. A 30 éves középpályás szerda óta sztrájkol, mert annak ellenére, hogy ő az egyik leghasznosabb játékosa a gárdának, messze a legkevesebb pénzt keresi. A klub a munkamegtagadás miatt fegyelmi eljárást indított ellene.

A Chelsea tárt karokkal várja Makelelét

Makelele a hét elején arra kérte a Real vezetőségét, hogy 1,2 millió eurós(312 millió forint) évi fizetését emelje 3 millióra (782 millió ft), ám követelését megtagadták. Ezek után menedzsere, Marc Roger elmondta: védence valószínűleg a kétszer annyit ígérő Chelsea-hez igazol. Erre válaszolva Jorge Valdano sportigazgató kijelentette, hogy a futballista nem eladó.

Az ügyben a madridiak brazil fenoménja, Ronaldo is állást foglalt, támogatásáról biztosítva csapattársát: "Ha egy játékos nem érzi jól magát a klubjánál, megoldást kell találni a problémájára." A Real Madrid történetében utoljára a szintén francia Nicolas Anelka volt, aki önkényesen kihagyott egy tréninget. Ezért 2000 márciusában 45 napos "felfüggesztést" kapott. Később eladták a Paris Saint-Germainnek.

Beckhemék több mint hatmillió euró kapnak

Makelele közel a harmadát keresi a klub csillagainak. Raúl, Figo, Zidane, Beckham valamint Ronaldo egy évre 6.1 millió eurót, vagyis több mint másfélmilliárd forintot vihet haza. Roberto Carlos már rosszabb kondíciókkal szerződött a királyi gárdához, neki csak 4.5 millió eurót tehet zsebre.

A legmeglepőbb kereset azonban a gárda angol játékosát, Mcmanamant illeti, aki jóval kevesebb meccset játszott - rendre kispados ugyanis -, mint Makelele, ám ennek ellenére 4.2 millió eurót kap.(1 milliárd 94 millió) Makelele hiányát a Real Madrid nagyon megérezte a Juventus elleni idei BL-elődöntőn, mert 3-1-re alulmaradt Torinóban, és az olaszok játszhatták a finálét.