Oszkár
20 °C
29 °C

Krízis a Herthánál

2003.08.18. 12:50
A Hertha menedzsere fenoménnak tartja a csapat holland szakvezetőjét, a közönség viszont legszívesebben menesztené. Az első három bajnoki fordulóban még gólt sem lőttek a berliniek
Rossz szokás szerint gyengén kezdte az idényt a német bajnokságot rendszeresen még a BL-indulás reményében kezdő Hertha. Dárdaiék három forduló után két ponttal állnak, és - egyedüli csapatként - még nem lőttek gólt, pedig kétszer játszhattak hazai pályán. Az első fordulóban azonban megalázó, 3-0-s vereséget szenvedtek a Brementől, míg legutóbb a gyengécske Freiburg ellen végeztek gól nélkül.

Tavaly a játékosokat büntették

Utóbbi mérkőzésen a berlini stadion harmincezres közönsége már a holland vezetőedző, Huub Stevens távozását követelte. Nem volt ez másként tavaly sem - négy meccs három pont -, ám akkor a vezetőség úgy határozott, hogy a játékosokat bünteti meg lélektelen teljesítményük miatt, és nem fizeti ki a szerződésük szerinti prémiumokat.

Ezúttal azonban úgy tűnik, hogy nem a játékosok elszántságán múlik a siker, ezzel szemben a csapat egyszerűen nincs összerakva, többen nem találják a helyüket a jelenlegi felállásban. Fredi Bobiccsal például igen rég fordult elő, hogy zsinórban három meccsen keresztül ne lőjön gólt.

Hoeness: "Berlinben még nem volt ilyen felkészült edző"

A szakvezetés most is türelmes és nyugodt az edzőkérdést illetően, noha néhány egykori klasszis szerint megérett az idő a váltásra. Dieter Hoeness menedzser azonban így nyilatkozott Stevensről: "Ő egy fenomén, Berlinben még soha sem volt ilyen felkészült tréner. Három sikertelen meccs után nem szabad felállítani a Bundesliga egyik legjobb edzőjét."

Egyszerűbb az edzőt nevét kiabálni

A Schalkéval ezüstérmet és UEFA-Kupa-győzelmet szerző Stevens így vélekedett a kialakult helyzetről. "A szurkolók nem ordíthatják a játékosok neveit, hiszen az időigényes lenne. Így sokkal egyszerűbb az én távozásomat követelni."

Emellett szembesítették elhíresült mondásával, amely szerint "a nullán kell állnunk". (Ezt szokta ugyanis mondani az előítéleteket száműzendő, ha valahol munkát vállal). "Sajnos ez a helyzet" - mondta tömören. "Ha viszont végre egy kis szerencsénk lenne a kapu előtt, akkor elindulhatnánk felfelé".