Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A Milan nyerte a Szuper Kupát

2003.08.29. 23:23
A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan új csúcsot felállítva, fennállása során negyedszer hódította el az Európai Szuper Kupát, miután a monte-carlói mérkőzésen egygólos győzelmet aratott az UEFA Kupa-címvédő Porto ellen. Az olasz csapat Sevcsenkó látványos góljával már a tizedik percben vezetést szerzett, és ezután ugyan a Porto jóval többet birtokolta a labdát, képtelen volt egyenlíteni. A Milan kontratámadásaiból több komoly gólhelyzetet is összehozott, de (elsősorban Inzaghi gyenge megmozdulásaival) valamennyit kihagyta. A meccs végén már teljesen beszorította ellenfelét a portugál csapat, legalább négy nagy helyzetet rontottak el.
Manuel Rui Costa középen
Fotó: EPA/Daniel Dal Zennaro
10. perc: Rui Costa ívelt középre jobb oldalról, s az érkező Sevcsenko hét méterről a kapuba fejelt (1-0).

28. perc: Sevcsenko beadása után Seedorf húsz méterről lövésre vállalkozott, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

33. perc: lendületes kontratámadás során Sevcsenko Inzaghihoz passzolt, aki nagy helyzetben tizenkét méterről mellé lőtt.

39. perc: az első említésre méltó portugál akció végén Alejnyicsev bombázott tizenhét méterről a léc fölé.

47. perc: Maniche balról emelt középre, de rosszul találta el a labdát, amely a lécet érintve hullott a kapu mögé.

A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan
Fotó: EPA/Srdjan Suki
58. perc: Sevcsenko cselezgetett az ötös jobb sarkánál, majd középre emelt, Inzaghi viszont közelről a kapu fölé bólintott.

67. perc: Maniche lövése Nestáról az őrizetlenül hagyott Jankauskas elé pattant, aki nyolc méterre a kaputól a labda helyett a levegőt találta el.

73. perc: Inzaghi vett át egy beadást a tizenhatoson belül, amikor Ricardo Costa fellökte őt. Barber azonban tizenegyes helyett továbbot intett.

79. perc: Derlei tizenöt méterről magasra felugorva, gyönyörű mozdulattal lőtt, s alig tévesztette el a kaput.

Európai Szuper Kupa:
AC Milan (olasz)-Porto (portugál) 1-0 (1-0)

Monte-Carlo, 12 ezer néző, V: Barber (angol)

AC Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Pancaro - Rui Costa (Cafú, 85.), Gattuso, Pirlo, Seedorf (Ambrosini, 70.) - Sevcsenko (Rivaldo, 76.), Inzaghi
Porto: Vítor Baia - Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Ricardo Costa - Costinha (Bosingwa, 68.), Deco, Maniche, Alejnyicsev (Fernandes, 76.) - Derlei, McCarthy (Jankauskas, 60.)

gólszerző: Sevcsenko (10.)
sárga lap: Seedorf (18.), Pirlo (82.), Fernandes (85.), Maniche (93.)