Marcell
19 °C
32 °C

A leggazdagabb hozza a legkevesebb pénzt

2003.09.02. 10:24
Hogyan tudja háromnegyed év alatt pénzének kétszázötvenszeresét keresni? Fogadjon a William Hill-nél a Fradi (vagy az MTK) UEFA Kupa-győzelmére. Az európai klubtornákra kötött fogadásooknál legrosszabbul idén a Real Madrid BL-sikere fizet: a "világválogatott" diadala csak négy és félszeres pénzt hoz.
A világ egyik legjelentősebb fogadóirodájánál, a William Hill-nél az idei BL-döntő után nem sokkal már nyilvánosságra hozták, melyik együttes sikere milyen összeget hozhat a következő szezonban. Akkor a Real Madrid 4.33-as szorzóval állt melyet a Manchester (6), majd a Juventus követett (8). A Bayern München és a Milan győzelme 9-szeres, míg az Arsenalé 11-szeres pénzt jelentett akkor.

Az élen a helyzet változatlan

Mára a csoportok kisorsolása után sem sokat változott a helyzet, továbbra is a Real áll az élen, 4.5-szeres pénzzel, míg a Manchester maradt hatszoros szorzón. Őket a Juventus és a Bayern München követi, az olasz illetve a német bajnok BL-sikere kilencszeres pénzzel jár. Az élmezőny végén a Milan tízszeres, az Arsenal tizenkétszeres, az Internazionale tizenötszörös és a Deportivo, Chelsea páros áll tizenhétszeres pénzzel.

A BL két magyar érdekeltségű csapata közül a Tőzsért leigazoló Galatasarayt jegyzik előbbre, a törökök végső győzelme ötvenegyszeres pénzt hoz. Ugyanennyit lehet nyerni, ha az Ajaxra, a Real Sociedadra, a francia bajnok Lyonra vagy az MTK-t búcsúztató Celticre fogad az ember.

Kiegyenlített BL-csoportok
Az angol fogadóiroda odds-ai (a csapatok szorzóinak összege) alapján a BL-csoportok között összeállított erősorrend:

1-2. A és D csoportok: 237-237 pont. (Bayern 9, Celtic 51, Lyon 51, Anderlecht 126 illetve Juventus 9, Galatasaray 51, R. Sociedad 51, Olympiakosz 126)
3. E csoport: (M. United 6, Rangers 67, Panathinaikosz 67, Stuttgart 101)
4. B csoport: (Arsenal 12, Inter 15, D. Kijev 126, L. Moszkva 201)
5. H csoport: (Milan 10, Celta Vigo 34, Ajax 51, Brugge 151)
6. G csoport: (Chelsea 15, Lazio 29, Sparta 101,Besiktas 126)
7. D csoport: (Real 4,5, Porto 41, Marseille 81, Partizan 151)
8. E csoport: Deportivo 17, PSV 41, Monaco 81, AEK Athén 151)

Sokkal esélytelenebbnek tartják a Szabics Imrével felálló Stuttgartot, hiszen a svábok végső diadala 101-szeres nyereménnyel kecsegtet, akárcsak a Sparta Praha BL-győzelme. A leggyengébb besorolást a Partizan Belgrád, Bruges, AEK Athén hármas (151-szeres pénz), valamint a Lokomotív Moszkva (201-szeres nyeremény) kapta.

Az UEFA Kupában a spanyolok a favoritok

Az UEFA Kupában két spanyol együttes áll az élen, hiszen a Valencia és a Barcelona kupagyőzelme "csak" kilencszeres pénzt hoz. Alig marad el tőlük a Dortmund 10-szeres nyereménnyel, majd a Roma 13-szoros pénzzel. A legjobbak sorát két angol gárda zárja, a Liverpool győzelme 15-szörös, a Newcastle sikere pedig 17-szeres pénzzel kecsegtet.

A magyar érdekeltségű együttesek közül sorban a tizenkettedik helyen áll a Hertha 34-szeres jutalommal, míg Fehér Miklós és a Benfica UEFA-győzelme 67-szeres pénzt hozhat.

A Fradi és az MTK egy szinten

A magyar együttesek és soros ellenfeleik közül a Dinamo Zagrebet jegyzik a legelőkelőbb helyen, az ő győzelmük 201-szeres pénzt hozhat. Az ellenük készülő MTK diadalát 251-szeres szorzóval ajánlják, akárcsak a Ferencváros, dán ellenfele, a Köbenhavn velamint a Steaua és a Crena Zvezda sikerét.

Amennyiben a harmadik magyar kupa-résztvevő a Debrecen nyerné az UEFA kupát, úgy az a rá fogadóknak 401-szeres nyereményt jelentene. Ugyanennyit ér a cseh Teplice, a belga Lokeren, a CSZKA Szófia és a három magyart is soraiban tudó holland Breda diadala. A legmagasabb szorzóval (2501) az izraeli Hapoel Ramat Gan győzelmét adják, amelyet a szlovák Púchov, a makedón Cementarnica 2001-szeres szorzója előz meg.