Viola
-6 °C
-2 °C

A Manchester vezetőit is leigazolja a Chelsea

2003.09.09. 12:39
A Chelsea milliárdos tulajdonosa Veron, Crespo és Makelele után a Manchester Unitedet felfuttató pénzügyi igazgatót is megszerezte.
A Manchester United illetékesei megerősítették azt a hétfői sajtóinformációt, hogy lemondott Peter Kenyon, a labdarúgóklubot irányító gazdasági társaság vezetője, aki a jövőben a Chelsea-nél látja el ugyanezt feladatot. A 49 éves, manchesteri születésű szakember 1997 májusa óta állt a United alkalmazásában, 2000 augusztusától a legmagasabb szinten tevékenykedett.

Meghcsinálta a világ leggazdagabb klubját

Kenyon megújította a United pénzügyi politikáját, agresszív (és globálisra kiterjesztett) marketinggel növelte a bevételeket így az utóbbi évtized legsikeresebb angol csapata a világ leggazdagabb klubja lett. Tavaly a a Real Madrid már pénzügyileg is beelőzte a manchesterieket, akik azonban csak csekély különbséggel szorultak a második helyre.

A korábban elsősorban tehetséges fiatalokat igazoló egyesületnek Kenyon az ezredforduló trendjének megfelelően világklasszisokat szerzett meg: Veronért, Ruud van Nistelrooyért és Rio Ferdinándért összesen 77 millió fontot (28 milliárd forintot) fizetett.

"Jól érezte magát az egyesületnél, de a Chelsea-nél adódó új kihívásnak nem tudott ellenállni, úgy érzi: eljött az ideje a váltásnak" - áll Kenyon jogi képviselőjének közleményben.

A Chelsea és július elején érkezett új tulajdonosa, az orosz milliárdos Roman Abramovics a nyáron több mint 111 millió fontot (több, mint 40 milliárd forinot) költött új játékosokra, megszerezte többek között Makelelét a Real Madridtól, Crespót az Inetrtől és Verónt a Manchester Unitedtől.

A Manchester Unitednél David Gill, az eddigi gazdasági igazgató veszi át Kenyon szerepét, míg Trevor Birch a Chelsea eddigi ügyvezetőigazgatója a londoni egyesületnél kap másik pozíciót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!