István, Vajk
17 °C
34 °C

Kikaptak a fiatalok

2003.09.09. 21:02
Kiábrándító, kétgólos vereséget szenvedett a magyar utánpótlás (olimpiai) válogatott Európabajnoki selejtezőn Lettországban. Az egyenes továbbjutáslehetőségét így végképp elvesztette Róth Antal együttese és a második hely megszerzése sem lesz könnyű, pedig a svédektől váratlanul elvettek három pontot.
Rendkívül alacsony színvonalú negyvenöt percet láthattak volna a szurkolók, ha egy idő után nem egymás szórakoztatásával foglalták volna le magukat. A két együttes egymást múlta alul, temérdek hiba jellemezte az első játékrészt, amely egyetlen igazi helyzetet sem hozott.

Szünet után a magyar válogatott nagy lendülettel kezdett támadni, de ahelyett, hogy megszerezte volna a vezetést, egy védelmi hiba után hátrányba került. Ezután még nagyobb erőfeszítéseket tett Róth Antal együttese, de a pontatlanságok miatt elmaradt az egyenlítés, egyszer pedig - Németh remek lövésénél - a keresztléc segített a már tehetetlen lett kapuson. A hajrában Kalnins megduplázta a hazaiak előnyét, ami végképp eldöntötte a három pont sorsát.

A svédekkel szembeni váratlan UEFA szankció miatt vereség ellenére is a második helyre jött fel Róth Antal csapata, de már így semmiképpen sem szerezheti meg az első helyet.

5. perc: Butriks tizennyolc méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufa mellett gurult az alapvonalon túlra.

41. perc: Torghelle tizenhárom m-es lövése a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

44. perc: Gospodars 30 m-es szabadrúgását Balogh könnyedén tolta a keresztléc fölé.

50. perc: Bodor az alapvonalról középre rúgta a labdát, amely egy védőről Torghelléhez pattant, a csatár hat méteres lövését Eltermanis a jobb kapufára ütötte.

60. perc: Gospodars bal oldali szögletét Kalnins három méterről fejelte a kapuba (1-0).

65. perc: Sokolovs jobb oldalról emelt középre, s Butriks közeli fejesét Balogh bravúrral védte.

73. perc: Németh egy visszahúzós csel után tizenöt méterről lőtt, a labda a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe.

80. perc: Sokolovs jobb oldali beadását Kalnins becsúszva továbbította a magyar kapuba (2-0).

Utánpótlás Eb-selejtező
Lettország-Magyarország 2-0 (0-0) Daugava-stadion, 250 néző, V: Alfonso Perez Burull (spanyol) Lettország: Eltermanis - Roslovs, Klava, Gospodars, Logins - Sokolovs (Visnakovs 93.), Kalns, Butriks (Kirhners 87.), Gorkss - Cimanis, Kalnins Magyarország: Balogh - Szélesi, Nagy, Vanczák, Bodor - Tóth, Leandro, Fehér (Koplárovics 68.), Németh - Bajzát, Torghelle gólszerző: Kalnins (60., 80.) sárga lap: Németh (63.), Nagy (82.)

A 4. csoport állása:

1. Lengyelország 6 5 1 - 21-4 16
2. Magyarország 7 4 - 3 16-11 12
2. Svédország 6 3 1 2 13-10 10
3. Lettország 7 3 - 4 9-13 9
4. San Marino 8 1 - 7 8-29 3