Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyűlölködő honlap és extra fizetés Erikssonnak

2003.09.22. 13:10
A török szurkolók gyűlölködő honlapot hoztak létre, melynek célpontja Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya A szurkolók így "válaszolnak" arra, hogy a svéd szakember félti az angol szurkolók életét az október 10-ei Eb-selejhtezőn. Ugyanakkor Roman Abramovics, az angol Chelsea multimilliárdos tulajdonosa extrafizetést kínált Erikssonnak, legyen csapata edzője.
A török szurkolók nem szeretik Sven-Göran Erikssont, az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát. A svéd szakember az elmúlt hetekben többször is hangot adott azon véleményének, hogy a szigetországi szurkolók inkább ne utazzanak el a csapat utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére, mert semmi nem garantálja biztonságukat Isztambulban. Eriksson azt sem tartotta kizártnak, hogy az október 10-én megrendezésre kerülő találkozón az életük is veszélyben lehet. (Napokkal később aztán elnézést kért a török szurkolóktól, mondván ez csak egy kiragadott szövegrész volt egy nagyobb nyilatkozatából. . .)

A törököket azonban nem hatotta meg a bocsánatkérés és a drukkerek weboldalt indítottak www.ihateeriksson.com címen. Az oldal szerint az angolok kapitánya egy provokátor, hiszen ők nem akarnak senkit bántani. Mindössze a pályán akarják legyőzni az angolokat, legyen ez nekik bármennyire is "fájdalmas".

Persze nem mindenki ilyen ellenséges Erikssonnal. Roman Abramovics, az angol Chelsea multimilliárdos tulajdonosa például szeretné csapata kispadján látni a jelenlegi kapitányt. Noha együttese az olasz Rainerivel is remekül szerepel, úgy érzi ahhoz, hogy a világ legerősebb csapatát tudhassa magáénak, a világ legjobb edzőjét kell a csapatnál tudni. Ez pedig véleménye szerint Eriksson.

Abramovicsot az sem zavarja, hogy a svéd szakember jelenleg az angol válogatottat szeretné kijuttatni a jövő évi portugáliai Eb-re. Teszi mindezt az FA-val kötött szerződése alapján évi 4,5 millió fontért. Az orosz azonban egy négyéves periódusra 34 milliós szerződést kínált számára, ami évi 8,5 milliót jelentene, külön premilizálva minden egyes elnyert címet. Ezzel e pénzzel Eriksson lenne minden idők legjobban fizetett labdarúgó edzője.