Vilhelmina
11 °C
28 °C

Kivizsgálják a botrányos manchesteri rangadó eseményeit

2003.09.22. 17:38
Szinte biztos, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi eljárást indít a vasárnapi gólnélküli döntetlennel zárult Manchester United-Arsenal szuperrangadón történt sportszerűtlen események miatt. A holland csatárt, Ruud van Nistelrooyt kétszer is meg akarták lincselni az Arsenal játékosai.
"Az F.A. több szempontból is megvizsgálja a játékosok meccs alatti és utáni viselkedését. Természetesen sürgősen megtekintjük a video-felvételeket, azután döntünk a következő lépésről" - szerepel a szövetség állásfoglalásában.

Az öltözőben is összeszólalkoztak a játékosok

A feszült hangulatú szuperrangadó többször is botrányközeli eseményeket hozott. A 80. percben a hazaiak csatára, Ruud van Nistelrooy szabálytalankodott Patrick Vieirával (Arsenal) szemben, erre a francia középpályás a földön fekve visszarúgott. A dühös londoniak azonnal rátámadtak a szerintük vétkes hollandra, aki sárga lapot kapott, míg az ezzel a figyelmeztetéssel már rendelkező világ- és Európa-bajnokot kiállította Steve Bennett játékvezető.

Nem sokkal a lefújás előtt ismét forró jelenetek játszódtak le az Old Traffordon, Diego Forlán lerántásáért büntetőt kapott az M.U., de a feltűnően ideges van Nistelrooy csak a keresztlécet találta el. A hármas sípszó után az Arsenal futballistái nem a döntetlennek örültek, hanem rávetették magukat a holland csatárra, aki csak szerencsével úszta meg a "lincselést". De ezzel még nem zárult le a szuperrangadó utójátéka, mert szemtanúk elmondása szerint az öltözőfolyosón összeszólalkozott Vieira és van Nistelrooy.

'90-ben tömegverekedés volt a pályán

A két együttes régóta forró rangadókat vív egymással, s a botrány sem idegen ezeken a találkozókon. A legsúlyosabb büntetést közel tizenhárom évvel ezelőtt "szenvedték el" az ősi riválisok. Az 1990. október 20-i manchesteri összecsapáson a játékosok egymásnak estek, s amolyan rögtönzött tömegverekedéssel szórakoztatták a szintén felheccelt nézőket. Az angol szövetség a botrányért felelős csapatokat 50-50 ezer fontos bírsággal sújtotta, s 2-2 pontot levont az együttesektől.