Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Gellei nem mondott le

2003.10.11. 21:14
Különös hangvételű sajtótájékoztatóra került sor a magyar-lengyel Eb-selejtező után, mert a győztes lengyel csapat kapitánya sem tudott örülni a győzelemnek. Pawel Janas saját felelősségét hangoztatta, jóllehet nem is vele kezdte a sorozatot a csapat. Gellei Imre pedig azt emelte ki, hogy nem érzi erkölcsi kötelességének lemondásának felajánlását.
"Igazán drámai meccs volt, jól játszott mindkét csapat, mi egy góllal többet lőttünk" - értékelte szűkszavúan és elkeseredetten a találkozót a lengyel szövetségi kapitány, Pawel Janas. Kiemelte: annak ellenére, hogy ő a sorozat közben vette át a csapat irányítását, vállalja a felelősséget a kudarcért. Biztos volt benne, hogy a két csapat közül kerül ki a továbbjutó, és igen meglepte a lettek stockholmi diadala és továbblépése.

Szabics játékát méltatta a kapitány

Gellei Imre csatlakozott kollégájához, és úgy tartotta, hogy a lettek példát mutattak akaratból, és a filozófiájuk, a "soha meg nem adni magunkat" sikerrel járt. Az Indexnek elmondta, hogy a lettek elleni vereséget tartja bosszantóbbnak, a mostanit kevésbé. "Nekünk ott kellett volna bebiztosítani a második helyünket. Egyértelmű: Rigában ment el a továbbjutás."

Egymást verték a lengyelek
A márciusi chorzówi mérkőzéshez hasonlóan a lengyel szurkolók ezúttal is egymással voltak elfoglalva, és ismét összeverekedtek a rivális csapatok drukkerei. Megintcsak a biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk. A nem verekedő lengyel drukkerek ugyanakkor nagyon szimpatikusan Szabics Imrét is éltették a gólja után.
A meccset értékelendő megjegyezte, hogy lényegében két durva védelmi hiba okozta a vereséget. Azt is elmondta, hogy idegenben rendre jobban játszik a csapata, mert a kreativitásra akkor kisebb hangsúly esik. Hozzátette: "ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy a támadás nem tudja kellő hatékonysággal megoldani a csapata." Szabics játékát ugyanakkor méltatta, és szerinte a középpályán is akadt néhány jó teljesítmény.

A hetedik meccsig minden rendben volt

"Meggyőződésem, hogy ez a jövő csapata, lelkes fiatalok szerepelnek benne, akik még megörvendeztethetnek bennünket a közeljövőben" - jelentette ki. A lemondását firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy decemberig van szerződése, az MLSZ elnöksége novemberben fogja vallatóra, és akkor derülhet ki, hogy folytatja, vagy sem. Hozzáfűzte: nem érzi erkölcsi kötelességének, hogy lemondjon.

Az Index kérdésére, miszerint mekkora a különbség a mostani negyedik hely és a legutóbbi vb-selejtezős negyedik helyezés között, elmondta: büszke arra, hogy kivívták azt, hogy az utolsó meccsnek is volt tétje. "A hetedik, rigai meccsig jól játszottunk, akkor jött az összeomlás, és a kilábalás nem sikerült" - összegzett.

A negyedik kalapban leszünk?

Mivel ezúttal is csak negyedik lett a magyar válogatott, komoly az esély arra, hogy a vb selejtezők sorsolásánál már csak a negyedik "kalapba" kerüljünk, hiszen legutóbb éppen befértünk a harmadikba.