Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Kettős győzelemmel jutott tovább a Debrecen

2003.10.15. 19:57
A horvátországi 3-1-es győzelem után a Debrecen hazai pályán is megverte a Vartekset, és kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel jutott az UEFA-Kupa harmadik fordulójában.
Kétgólos előnnyel és telt ház előtt kezdte a Debrecen a Vateks elleni UEFA kupa visszavágót. A várakozással ellentétben a vendégek nem estek neki a Lokinak, így az első negyedóra közepes színvonalú mezőnyjátékot hozott. Az első komolyabb hazai helyzetre a 24. percig kellett várni, ekkor Csehi lőtt tiszta helyzetből a kapusba.

Vezetést szerez a Varteks

Egy perccel később pedig már vezetett a Varteks. Safaric 25 méterről elvégzett szabadrúgásába Tomic csak beleütni tudott, így a labda jobb felső sarokba vágódott. A gól amolyan ébresztő volt szentes Lázár együttesének, hiszen a folytatásban sorra vezette veszélyes támadásait a Debrecen.

Sokáig úgy tűnt, az első játékrészben már nem sikerül az egyenlítés, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a vendégek kapusa pedig több bravúrt is bemutatott. A játékrész legvégén aztán a Debrecennek egy perc alatt sikerült, ami 45 percen keresztül nem.

Az utolsó percben fordít a Loki

Előbb Éger szabadrúgásába ért bele rosszul Granic, így a labda saját kapujába kötött ki, majd Halmosi beadását Kiss Zoltán fejelte a kapuba. A második játékrész is hazai támadásokkal indult, de mégis a Varteks szerzett újabb gólt. Vuckovic mintegy 24 méterről lőtte ki a bal felső sarkot.

A vendégek a folytatásban minden mindegy alapon kitámadtak, így a hazaiak kedvükre kontrázhattak. Gólt azonban ismét csak az utolsó percekben láthattak a nézők, hiszen a 90. percben Habi 25 méterről lőtt a kint álló kapus felett a hálóba.

UEFA Kupa, 1. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-MegaForce - NK Varteks (horvát) 3-2 (2-1)
Debrecen, 7000 néző, V: Richards Ceri (walesi)
Gólszerzők: Granic (45., öngól), Kiss Z. (45+1.), Habi (90.), illetve Safaric (26.), Vuckovic (58.)
Sárga lap: Rezic (72.), Vuckovic (92.)
Debrecen: Tomic Sandro - Nikolov Balázs, Éger László, Szekeres Tamás, Szatmári Csaba - Dombi Tibor (Madar Csaba 68.), Habi Ronald, Sándor Tamás, Kiss Zoltán, Halmosi Péter - Csehi Zoltán (Böőr Zoltán a szünetben)
Varteks: Vladimir Vasilj - Ivan Rezic, Goran Granic, Kristijan Polovanec - Goran Mujanovic (Hrvoje Sklepic 68.), Igor Jancevski, Nenad Vuckovic, Nikola Safaric, Nikola Melnjak - Milan Pavlicic (Ivica Huljev a szünetben), Veldin Karic
Továbbjutott: DVSC, kettős győzelemmel, 6-3-as gólaránnyal