Oszkár
20 °C
29 °C

'Még jó, hogy bicska nem volt nála'

2003.10.29. 11:06
A 75. percben - 1-1-es állásnál - szakadt félbe a borsod megyei első osztályban rendezett Bogács-Felsőzsolca mérkőzés, mert egy pályára berohanó néző megütötte a hazai csapat támadóját, Ács Zoltánt. Az Index utolérte a sértettet.
Szép támadás végén, a 75. percben egyenlített a Borsod megyei bajnokságban ötödik helyén álló Felsőzsolca Bogácson. A hálóban lévő labdáért két játékos indult, akik lökdösni kezdték egymást. Ekkor váratlanul egy néző rohant a pályára, és megütötte a hazai csapat játékosát, Ács Zoltánt. A példátlan eset után a játékvezető félbeszakította a meccset.

Az öccsén ért sérelmet torolta meg a szurkoló

"Nálam volt a labda, az ellenfelem ki akarta szedni a kezemből, lökdösődtünk, ez tagadhatatlan. Ezt látva, a bátyja átugrott a kerítésen, és testvére segítségére sietett, engem pedig megütött" - nyilatkozta az Indexnek a sértett.

"Különösebb fájdalmat nem éreztem, de nagyon megdöbbentem, hogy ilyen atrocitás előfordulhat. Utána gondoltam csak bele: jó, hogy nem volt nála bicska, mert még azt is belém vághatta volna elvakult dühében" - mondta Ács.

A játékosok nem ugrottak össze

"Nem is emlékszem rá, ki távolította el a pályáról a szurkolót, mert azzal voltam elfoglalva, hogy köztünk, játékosok között ne alakuljon ki verekedés" - magyarázta. "Azt viszont tisztán láttam, hogy a nézőtéren kisebb verekedés tört ki, aminek a határozott fellépő rendezők gyorsan véget vetettek".

Csecsődi Imre, a bogácsi sportklub elnöke, az Indexnek elmondta, hogy a renitens szurkolót garázdaságért feljelentették. A hétfői fegyelmi tárgyaláson nem jelent meg a Felsőzsolca képviselője, így a testület nem tudott döntést hozni.