Oszkár
20 °C
29 °C

Előrehozott kupadöntő a Hungária körúton

2003.10.29. 10:42
Hat meccset játszanak a nyolc közé jutásért szerdán a labdarúgó Magyar Kupában, közte az előrehozott döntőnek is titulálható MTK-Ferencváros találkozót. A többi valamennyi összecsapáson pályára lépnek alacsonyabb osztályú csapatok is.
A labdarúgó Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata között már két találkozót korábban lejátszottak, amelyeken a Videoton a Győri DAC, a Zalaegerszeg a Karcag ellen jutott tovább. Fogynak tehát az alsóbb osztályú csapatok, azonban a szerdai hat meccsen is pályára lép még három NB III-as, két-két NB II-es, illetve NB I/B-s gárda is.

Az előző fordulóban a Balaton FC-t búcsúztató Tuzsérra most az elvben gyengébb BKV Előre látogat, a Győrt búcsúztató Bodajk pedig a hét végén otthon botló Pécset fogadja, míg a tavalyi kupadöntős Debrecent kiverő Bp. Vasas Cegléden harcol majd a továbbjutásért.

A nap slágere azonban az előrehozott kupadöntőnek is beillő MTK-Ferencváros mérkőzés lesz. Az előző bajnokság első két helyezettje már összecsapott ebben a bajnokságban, akkor a Fradi nyert 2-1-re az Üllői úton, zárt kapus mérkőzésen. Most a Ferencvárosiaknál kezdőként pályára lép Tököli és a hét végén kispados Kriston is. A Fradi játékosaiban még élénken élhet a koppenhágai a kupakudarc, ahol három tizenegyest is elhibáztak a végjátékban, így a zöld-fehérek minden bizonnyal szeretnék büntetőrúgások nélkül dűlőre vinni a párharcot.

A továbbjutás valamennyi párosításban egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a rendes játékidő után kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik, majd, ha ekkor sincs döntés, következnek a tizenegyes rúgások.

Magyar Kupa, tizenhat közé jutásért
Szentlőrinc (NB III) - Matáv-Sopron 13 ó
Tuzsér (NB III)-BKV Előre (NB I/B) 13 ó
Bodajk (NB I/B)-Pécsi MFC 13 ó
Cegléd (NB III)-Budapesti Vasas (NB I/B) 13 ó
Szentes (NB II)-Budapest Honvéd (NB I/B) 13 ó
MTK FC-Ferencvárosi TC 18:30 ó
Korábban játszották:
október 12.: Győri DAC (NB III)- Videoton FCF 2-4 (1-3)
október 22.: Karcag (NB II)-ZTE 1-6 (0-4)