Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Szabicsé a Magyar Aranylabda

2003.11.19. 14:35
Kapcsolódók (1)
Idén hatodik alkalommal adták át a legjobb magyar labdarúgónak járó Magyar Aranylabdát. A 31 szavazásra jogosult újságíró közül valamennyi Szabics Imrére voksolt. Mögötte a tavalyi győztes Lisztes Krisztián és a Ferencvárosa kapusa, Szűcs Lajos végzett.

Ki a legjobb?

 • 77
  Szabics
 • 24
  Csak azért is Csonttörő
 • 17
  Szűcs
 • 12
  Vakok között Király
 • 8
  Lisztes
Az nb1.hu és a Sport plusz című hetilap idén is megszavaztatta a magyar sportújságírókat, hogy a magyar futballisták közül szerintük ki nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az első négy évben a válogatott és Hertha BSC kapusa, Király Gábor végzett az élen, tavaly a Werder Bremen középpályása, Lisztes Krisztián,. Idén az év elején még utánpótlás-válogatott és tavasszal a a Sturm Grazból elküldött Szabics Imre nyert.

Az Index eltalálta az első négy helyezettet

A Stuttgart 22 éves csatára elsöprő fölénnyel lett az első. A végeredményen nem is lehetett csodálkozni, hiszen a magyar csatár a válogatottban hat gólig lőtt, a Bundesligában négyszer volt eredményes, a Bajnokok Ligájában pedig a Manchester United és a Panthinaikosz kapuját is bevette.

A tavalyi győztes Lisztes Krisztián érdemelte ki a második helyet, Szűcs Lajos a harmadikat. Negyedik a Fradi csatára, Gera Zoltán, ötödik a holland Breda kapusa, Babos Gábor lett. (Az Index képviselője eltalálta az első négy sorrendjét, az ötödik helyre azonban Dárdai Pált helyezte.)

Buzsáky, Csank, Debrecen, Ábrahám

A legjobb Magyarországon játszó játékosnak felajánlott díjat így Szűcs kapta meg, aki Gerát és a debreceni Böőrt előzte meg. A legígéretesebb tehetségnek a Porto Coimbrába kölcsönadott játékosát, Buzsáky Ákost, a legjobb edzőnek Csank Jánost, a legjobb csapatnak - a Videoton edzőjéhez hasonlóan jelentős fölénnyel - a Debrecent választották az újságírók. volt a fölényük. Ábrahám Attila ugyancsak elsöprő többséggel lett a legjobb a játékvezetők között.