Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kiprich helyett Reszeli a Győr edzője

2003.12.04. 18:55
Noha szeptember tizenegyedikén két és fél éves edzői szerződést kötött a Győrrel az egykori válogatott csatár, Kiprich József, három hónapot sem töltött a klubnál. Utóda a szakmai igazgató, Reszeli Soós István lesz. Közös megegyezéssel távozik a válogatott középpályás, Vasile Miriuta is a csapattól, emellett hét játékost tettek szabadlistára.
Ismét változás történt az ETO FC Győr szakmai irányításában: Kiprich József vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgóklubbal. Vele együtt segítői - így Vincze István pályaedző, Ulbert Tibor kapusedző, Simon Balla István erőnléti edző, illetve a masszőrök - is távoznak. Kiprich szeptember 11-én két és fél éves megállapodást kötött.

Közös megegyezéssel bontottak szerződést a játékosok közül Miriuta Vasilével, Herczeg Miklós és Kalina Tibor pedig szabadlistára került. Ugyancsak megválik az ETO Daniel Gjosevskitől, Hrvoje Jancetictől, Aleksandar Bajevskitól és Goran Jovanovictól, valamint a fegyelmi tárgyalás előtt álló Jovo Aranitovictól.

Stark Péter nyáron lejáró kontraktusát viszont 2007. június 30-ig meghosszabbították. Klement Tibor ügyvezető a változásokat a csapat gyenge őszi szereplésével, illetve a klub működésének racionalizálásával indokolta. Ezzel függ össze, hogy a vezetőedzői posztot a jövőben nem töltik be, Reszeli Soós István szakmai igazgató munkáját egy edző segíti majd.

Tizenhat forduló után az ETO kilencedik helyen áll, mérlege: 4-4 győzelem és döntetlen, 8 vereség (gólkülönbség: 17-21)

Az eddigi edzőcserék:
augusztus 26., Lombard FC Haladás: Détári Lajos helyett Gujdár Sándor
szeptember 1., ZTE: Bozsik Péter helyett Mihalecz István
szeptember 5., ETO FC Győr: Varga Zoltán helyett Kiprich József (szeptember 11-től)
október 7., Lombard FC Haladás: Gujdár Sándor helyett Bozsik Péter (szakmai igazgatóként)
december 4.: ETO FC Győr: Kiprich József helyett Reszeli Soós István (szakmai igazgatóként)