Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Musicalt írnak Maradonáról

2003.12.05. 10:46
Evita után újabb argentin nemzeti hősről, Diego Maradonáról írnak musicalt. A világbajnok játékos viharos pályafutását és nem kevésbé fordulatos életét feldolgozó darabot januárban mutatják be Argentínában.
Nem ritkaság, hogy egy-egy nemzeti hősként titulált labdarúgóról utcát neveznek el, esetleg szobrot emelnek neki. Azonban operát eddig még nem írtak senkiről. Természetesen ez a nem mindennapi "attrakció" is Diego Maradonával, a -Pelével együtt - az elmúlt évszázad legjobbjának választott játékosával esik meg.

Az előzetes hírek szerint januárban mutatják be az "Ég és Föld között" című musical, amelyben az argentin-válogatott egykori csapatkapitányának életét, pályafutását dolgozták fel. A cím jól jellemzi, a világ valamikori legjobbjának karrierjét, hiszen labdarúgóként Argentína, Barcelona és Nápoly első számú kedvence volt, később azonban dopping- és kokain-botrányba keveredett. Az érzelmes latin dalokra minden bizonnyal vevő lesz az argentin közönség, de a szerzők nem titkolt vágya, hogy művüket Angliában is bemutassák.

Az "Isteni Diego" ugyan jelenleg rehabilitációs intézetben él, a világon még mindig hatalmas rajongótábora van. Hazájában múzeumot és saját egyházat hoztak létre a rajongói. Itt a sztár életének jelentősebb eseményei jelentik az ünnepeket, így a karácsonyt is születésnapján tartják.