Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Megalakult a Fradi új igazgatósága

2003.12.05. 16:39
Az új, ötfős igazgatóságba a Ferencváros és a főtámogató Celladam két-két, a Westel egy főt delegált. A Furulyás János által vezetett testület első lépésként 300 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, majd döntött arról, hogy megfellebbezi a Labdarúgó Liga határozatát, mely pontlevonással sújtotta a klubot.
Pénteken délelőtt megtartotta közgyűlését az FTC Rt., melynek során lemondott a korábbi igazgatóság és felügyelő bizottság is. Az új igazgatóság első ülésén Furulyás Jánost választotta elnöknek és döntött arról, hogy fellebbez a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának ítélete ellen, amely 6 pontos levonással büntette a csapatot.

Az új támogató Celladam-csoport az igazgatóságba és a felügyelő bizottságba egyaránt 2-2 főt delegált. Az új, ötfős igazgatóság tagjai: Furulyás János, az FTC elnöke, Debreczeni István, az FTC tekeszakosztályának elnöke, Kovács Ádám, a Celladam-csoport vezetője, valamint Horváth Gábor, a Celladam-csoport, és Hermény Csaba a Westel Rt. részéről. Az új felügyelő bizottságba a Celladam-csoport részéről Ütő István és Gelencsér István került be, míg a klubot Tatár Imre képviseli, aki korábban az FTC felügyelő bizottságának volt hosszú időn át az elnöke.

Tőkeemelés és óvás

A közgyűlés döntött arról is, hogy az FTC 300 millió forintos névértéken történő tőkeemelést hajt végre az rt-ben. Az igazgatóság ezután megtartotta első ülését, és Furulyás Jánost választotta elnöknek, míg a felügyelő bizottság első számú vezetője Ütő István lett.

"Természetesen rögtön több nagyon fontos témával is foglalkoztunk. Az előző igazgatóság törekvéseinek megfelelően úgy döntöttünk, hogy megfellebbezzük a liga fegyelmi bizottságának az újabb ítéletét. Ezzel kapcsolatban az igazgatóság már utasításokat is adott az ügy elindítására, hiszen a ligától már megkaptuk az írásos indoklást - mondta Furulyás János a http://www.ftc.hu című internetes oldalnak.

Még mindig május

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága november 26-án első fokon hat pont levonással sújtotta a Ferencvárosi TC-t, míg a csapatot működtető rt.-t 40 millió forintra büntette a május 30-i, Debrecen elleni bajnoki mérkőzés után történt szurkolói rendbontás miatt. Ezen kívül az együttesnek három hazai találkozóját zárt kapuk mögött kell lejátszania, de ennek az FTC már eleget tett. Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója egymillió forintot köteles fizetni, és a fegyelmi bizottság december 31-ig eltiltotta a csapat mérkőzéseinek látogatásától.

Az Üllői botránnyal kapcsolatban az MLL először június 10-én határozott, majd következett július 17-én a fellebbviteli bizottsági döntés. Az ügyben július 21-én az MLL elnöksége foglalt állást, négy nappal később megint a fegyelmi testület volt illetékes dönteni. Augusztus 7-én már az MLSZ elnöksége hozott határozatot, ez csupán abban különbözik a mostani verdikttől, hogy Szeiler 1,2 millió forintot köteles fizetni. Október 27-én a Legfőbb Ügyészség négy óvást fogalmazott meg a döntés ellen, s ezt követően november 6-án az MLSZ elnöksége - kizárólag az óvások miatt - hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárás lefolytatását javasolta az MLL fegyelmi bizottságának.