Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sáfár Ausztriában, Kenesei Kínában folytatja

2003.12.28. 18:32
A két ünnep között kiderült: Sáfár Szabolcs féléves balul sikerült moszkvai kitérője után visszatér Ausztriába, mégpedig a bajnokcsapathoz, az Austria Wienhez. Kenesei Krisztián három hónapos kölcsönadása után marad Kínában. Az ugyancsak válogatott támadó, Horváth Ferenc a portugál másodosztályban játszik jövőre. Tokody Tibor helyzete még nem tisztázódott, őt a Bundesliga II-ben szereplő Oberhausen akarja.
A nyári átigazolási szezon egyik szenzációja volt, hogy a válogatott kapuvédő, Sáfár Szabolcs hat év után elhagyja Salzburgot, noha csapata kivívta az UEFA-Kupa-szereplés jogát. Sáfár az orosz kupagyőztest, a bajnokságban azonban gyengélkedő Szpartak Moszkvát választotta, ahol megérkezése után azonnal számítottak is rá.

Nyilasi után Sáfár

Később viszont kikerült az első csapatból, és értelemszerűen mehetnéke támadt. Mivel az egyesülete a járandóságát nem fizette ki, közös megegyezéssel szerződést bontottak, így szabadon igazolhatóvá vált, vagyis már a télen oda mehetett, ahová akart. Az egykori Vasas-kapus végül Ausztria mellett döntött, mégpedig a bajnoki címvédő, jelenlegi éllovas Austria Wien ajánlatát fogadta el. (Nyilasi Tibor a lila-fehér csapat tagja volt a nyolcvanas években.)

Kenesei: három hónap után három év

Kenesei Krisztián augusztus végén távozott Zalaegerszegről Kínába, de csak három hónapra, kölcsönbe. A Beijing Hyundai Carsnál Kenesei jó teljesítményt nyújtott, így felkeltette más klubok érdeklődését is. Mivel a kölcsönadás lejárt, Kenesei válaszút elé került, és végül a kínai Kouan mellett határozott.

Az egerszegi vezetőktől származó hír szerint a válogatott játékos három évre szerződik Ázsiába, a 400 ezer dolláros vételáráról és évi 350 ezer dolláros fizetéséről szóló információt a felek nem kívánták kommentálni. (A ZTE anyagi gondokkal küzd, így bármennyiért is kelt el a támadó, alighanem nagy szükség van az érte kapott pénzre.)

Tokody Oberhausen felé kacsintgat

Nagy szüksége lenne az Újpestnek is a bevételre, ezért igyekszik értékesíteni középpályását, Tokody Tibort. Úgy tűnt, hogy Tokody a nyáron a Slavia Prahához szerződik, de végül nem írt alá szerződést. December elején a Dortmundnál járt, de a súlyos adósságállománnyal rendelkező németek nem tudtak fizetni a játékosért. A napokban azonban megkereste Tokodyt a második ligás a feljutásért harcban álló Oberhausen, amelyik fél évre is szívesen látná soraiban a futballistát. Tokody hajlik az egyezségre, kérdés, a két klub képes-e megállapodni egymással.

Horváth: portugál kettő

Megoldódni látszik a volt újpesti csatár, Horváth Ferenc sorsa. A nyáron a portugál kupagyőztes Leiriához igazolt játékos néhány hét után továbbállt, az Almeriához került. Kezdetben szerepet kapott a másodosztályú csapatban - gólt is rúgott -, később azonban nem számítottak rá. A Nemzeti Sport szerint nem fizették a bérét sem, így ő is, Sáfárhoz hasonlóan, elszerződhet. Ha minden igaz, a portugál másodosztályban, Estorilban folytathatja.