Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Rivaldo is futballsejk lesz?

2004.01.04. 13:14
Az ázsiai futballszövetség és állítólagos új klubja szerint igen, menedzsere szerint viszont nem igazolt a szaúd-arábiai al-Ittihad csapatába a brazil világbajnok Rivaldo. A Milantól decemberben távozott világklasszisnak továbbra sincs csapata.
Carlos Arine, Rivaldo menedzsere cáfolta, hogy a világbajnok brazil labdarúgó, aki december 1-jén bontott szerződést eddigi klubjával, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milannal, Szaúd-Arábiába szerződik. "A hír nem igaz, Rivaldo Brazíliában folytatja pályafutását" - mondta az ügynök, miután az ázsiai labdarúgó-szövetség honlapján jelentette, hogy a világklasszis az al-Ittihad futballistája lesz.

Sőt, az olajországbeli egylet elnöke szombaton sajtótájékoztatón maga jelentette be a leigazolás tényét. Rivaldo a hírek szerint hárommillió dollárt keresne évente a szaúdi csapatban és január 12-én érkezik új állomáshelyére.

A BL-győztes Milan 2002 nyarán az FC Barcelonától ingyen igazolta le az aranylabdás támadót, akinek szerződése 2005 júniusában járt volna le. Évi fizetése 6 millió euró volt az olasz egyesületnél, noha alig kapott játéklehetőséget Carlo Ancelotti vezetőedzőtől. Rivaldo szeptember végén egyszer már távozni akart Milánóból, de akkor maradásra bírták - egészen december 1-ig.

Szerződésbontása óta a világbajnokért a hírek szerint bejelentkezett már a Porto, a brazil bajnok Cruzeiro, sőt a Szpartak Moszkva is. Rio de Janeiro polgármestere pedig kijelentette, közpénzt sem sajnál a klasszis leigazolásának érdekében.