Piroska
-2 °C
5 °C

Matthäus az örmények ellen mutatkozik be

2004.01.08. 17:16
„Ma már nincsenek egyszerű feladatok, ezzel együtt nagyon várjuk a találkozókat” – mondta a magyar válogatott decemberben megválasztott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus. Győzelem esetén megint jöhetnek az Eb-részvevő lettek.
Az új szövetségi kapitány, Lothar Matthäus irányításával a magyar labdarúgó-válogatott február 18-án Örményország ellen játssza első mérkőzését a ciprusi tornán, majd a lett–kazah összecsapás egyik résztvevője következik.

Megint játszhatunk az Eb-részvevő lettekkel

Magyarország még nem találkozott a kaukázusi ország gárdájával, amely így a piros-fehér-zöld csapat történetének 78. ellenfele lesz.

A ciprusi szövetség (CFA) arról tájékoztatta az MLSZ-t, hogy február 18-án a Matthäus-együttes Paphoszban helyi idő szerint 15 órakor lép pályára. Másnap a magyar–örmény összecsapás győztese a Lettország–Kazahsztán mérkőzés nyertesével játszik, a vesztesek egymással mérkőznek.

Matthäus: Minden kezdet nehéz

A csoport legjobbja a másik négyes elsőjével játssza a torna döntőjét, a csoportmásodikok a harmadik helyért csapnak össze 21-én. A többi helyosztót is megrendezik, így minden válogatott háromszor lép pályára. A másik kvartettben a házigazdák mellett Grúzia, Fehéroroszország és Románia szerepel.

„Ma már nincsenek egyszerű feladatok, ezzel együtt nagyon várjuk a találkozókat. Tudjuk, hogy minden kezdet nehéz, és nem szeretnénk túl magasra tenni a mércét. De azt akarjuk, hogy már az első meccsünkön is profi csapat benyomását keltsük. Nem lehet más célunk, mint megnyerni az összes találkozót” – mondta a százötvenszeres német válogatott Matthäus a szövetség hivatalos honlapjának.

A csapatok tizennyolc játékost nevezhetnek a tornára, amelyen döntetlen esetén – hosszabbítás nélkül – azonnal tizenegyesrúgások következnek. A szakvezetők hat mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a mérkőzéseken.