Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Matthäus: A magyar válogatottal megyek vissza Németországba

2004.01.10. 23:34
A szövetségi kapitány eltökélt, célja, hogy kijuttassa válogatottunkat a 2006-os vb-re. "A magyar játékosok nem rosszak, a futball fejlődőképes" - nyilatkozta a Bildnek a szakvezető.
"A kihívás, a magyar futball újbóli szalonképessé tétele az, ami csábítja, hogy a magyar válogatott szakvezetőjeként dolgozzon" - jelentette ki az új magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus a Bild című lapnak adott kétrészes interjújában.

"2006-ban térek haza"

A szombaton megjelent részben Matthäus úgy vélte, hogy Magyarországon a játékosanyag nem rossz, a magyar futball képes a fejlődésre.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor látják ismét Németországban, a bécsi Rapid és a belgrádi Partizán egykori edzője így válaszolt: "Remélem, a magyar válogatottal együtt, a 2006-os (Németországban rendezendő) világbajnokságon."

Matthäus azt mondta, hogy már most is szívesen dolgozott volna Németországban valamelyik klubnál, ám a trénerkedés nem kívánsághangverseny.

Németország az eb-n továbbjuthat a csoportjából

"A Bundesliga-klubok még távolságot tartanak velem szemben, mert a nevem valószínűleg nyomasztja őket. Sikerközpontú, őszinte és egyenes ember vagyok. Ezek a tulajdonságok egyeseknek nem tetszenek".

Matthäus szerint a német válogatott sem esélytelen a portugáliai labdarúgó Eb-n. Csoportjában a két nagy, Hollandia és Csehország közül valamelyiket meg kell vernie, Lettországot pedig köteles legyőzni. Ez elegendő a csoportból való továbbjutáshoz. Ha mindenki egészséges, erős a német csapat.